«Κρύο» αντίο σε άλλη μια χαμένη χρονιά (1-1) και 9η θέση (video)

Ο Άρης δεν έπαιζε απλά ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στο άδειο λόγω της τιμωρίας Κλεάνθης Βικελίδης. Έπαιζε πάνω από όλα για την ιστορία και την αξιοπρέπειά του. Στο γήπεδο απέδειξε ότι αυτές οι αξίες μπαίνουν πάνω από όλα. Οι κίτρινοι αποχαιρέτησαν την πικρή και αποτυχημένη χρονιά με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Κέρκυρα, αφού έπαιξαν για την νίκη, έχοντας να ξεπεράσουν τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, τις ουκ ολίγες απουσίες και φυσικά τις συνθήκες ενός κεκλεισμένων των θυρών αγώνα.

Η τελική 9η θέση στη βαθμολογία είναι η χειρότερη των τελευταίων επτά χρόνων και δείχνει την αγωνιστική κρίση της κιτρινόμαυρης ομάδας. Το ρεζουμέ; Ο Άρης κέρδισε την αξιοπρέπειά του (την ώρα που πολλοί είχαν προεξοφλήσει άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο), έχασε όμως και τυπικά μια ακόμη χρονιά! Από σήμερα κιόλας πρέπει να δρομολογηθούν οι ενέργειες που θα φέρουν τη διοικητική και αγωνιστική ανάπτυξή του. Άλλη χαμένη χρονιά δεν αντέχεται…

Την ίδια ώρα, η Κέρκυρα πανηγύρισε έξαλλα την παραμονή της στη Σούπερ λίγκα.
Με πολλές αλλαγές λόγω των προβλημάτων ξεκίνησε την ενδεκάδα ο Μανουέλ Μασάδο. Τον Σηφάκη για… τελευταία φορά κάτω από τα δοκάρια και τον Κοτσώνη για πρώτη φορά στην ενδεκάδα των κίτρινων ήταν οι πιο χαρακτηριστικές επιλογές του Πορτογάλου.

Στο «κρύο» Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης προσπάθησε να βρει τον ρυθμό του και στο 22’ με εντυπωσιακή κεφαλιά του Λαζαρίδη άγγιξε το γκολ. Μόνο που λογάριασε χωρίς τον Παππά. Ο Αθηναίος διαιτητής έδωσε ένα αυστηρότατο πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας (πότε θα πάρει τέτοιο πέναλτι ο Άρης;) σε προσπάθεια του Λαζαρίδη και ο Ιωάννου στο 24’ «νίκησε» τον Σηφάκη γράφοντας το 0-1.

Οι κίτρινοι αντέδρασαν άμεσα. Πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Αναστασόπουλου. Σε μια από αυτές, στο 37’ ο Ακόστα με δυνατό σουτ με το… δεξί έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη, ο Μασάδο άφησε στα αποδυτήρια τον Καστίγιο, περνώντας στον αγώνα τον Σολτάνι. Ο Γαλλοαλγερινός έδειξε διάθεση και είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ στο 62’ και στο 65’.

Ο Άρης ζήτησε ένα δεύτερο γκολ, πίεσε, την ώρα που η Κέρκυρα έχοντας το… αυτί στα Πηγάδια και στον αγώνα της Ξάνθης με τον Εργοτέλη, αναλώθηκε σε μαζική άμυνα.

Ο αγώνας κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση με τον Άρη να αποχαιρετάει τη χρονιά, την ώρα που η Κέρκυρα… πανηγύρισε έξαλλα το τελικό 1-1, το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα του Εργοτέλη την κράτησε στην κατηγορία.
Στο 90’+2’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κοντοδήμος.

Ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι ο Παππάς.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Παπαζαχαρίας, Λαζαρίδης, Κοτσώνης, Μίσελ, Πρίττας, Καπετάνος, Ακόστα (78’ Τσουκάνης), Ουμπίντες, Καστίγιο (46’ Σολτάνι), Τριανταφυλλάκος (86΄Κανούλας).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (15’ Ηλιάδης), Αγρίτης (46’ Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (72΄Γιάντσης). 

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης (μετά το 1:00):
{youtube}QBU_hQyGPhc|640|360|1{/youtube}

To Top