Κτηνωδία στη Γάζα: Βομβάρδισαν παιδική χαρά, 8 παιδιά νεκρά!

Με αίμα μικρών παιδιών βάφτηκε και πάλι η Παλαιστίνη στην οποία συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί με αμείωτη ένταση.

Νέες επιθέσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα, μετά την αποτυχημένη εκεχειρία, κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ, με πολλούς να μιλούν για τη “σφαγή του Έιντ”.

Βόμβες έπληξαν τις τις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου αλλά και παιδική χαρά, προκαλώντας παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Το Ισραήλ προσπάθησε με επίσημη ανακοίνωση του να κατηγορήσει την ίδια τη Χαμάς, αναφέροντας πως δικές της ρουκέτες έπληξαν “κατά λάθος” τους στόχους αυτούς.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν για τις επιθέσεις ισραηλινά αεροσκάφη. Aνταποκριτής του NBC News, που βρίσκεται στο σημείο ανέφερε ότι τα πυρά εξαπέλυσε το Ισραήλ.

“Ακούσαμε μία πολύ ισχυρή έκρηξη που μοιάζει να είναι αεροπορική επιδρομή και συνέβη κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Σύμφωνα με πηγές, εκ των οποίων και το συνεργείο μας που καταγράφουν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετά θύματα, πολλά από αυτά παιδιά. Το μεγαλύτερο μέρος των βομβαρδισμών επικεντρώνεται στην ανατολική πλευρά της Γάζας, αλλά αυτή τη φορά η επίθεση εστιάζει στην καρδιά της Γάζας και το ανησυχητικό είναι ότι πραγματοποιήθηκε λίγα μέτρα από το κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής. Δεν έχουμε ακριβή αριθμό θυμάτων ακόμα, αλλά το συνεργείο μας, αναφέρει ότι ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και παιδιά”, ανέφερε ο Έιμαν Μοχιελντίν του NBC News από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον δέκα από τα θύματα είναι μικρά παιδιά. Οι βόμβες έπληξαν για την ακρίβεια την κλινική του νοσοκομείου αλ-Σίφα, ενώ χτυπήθηκε και η παιδική χαρά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι στην βόρεια Γάζα. Τουλάχιστον 8 παιδιά έχασαν τη ζωή τους την ώρα που φορούσαν τα καλά τους με αφορμή την έναρξη της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανίου.

“Βγήκαμε από το τέμενος όταν είδα τα παιδιά να παίζουν με τα ψεύτικα όπλα τους. Δευτερόλεπτα μετά ένας πύραυλος έπεσε”, είπε ο Μούντερ αλ Ντέρμπι, ένας ένοικος του καταυλισμού.

Πάνω από 40 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, με πολλούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Πηγή: news247.gr

 

To Top