«Κτηνωδία όσα έγιναν στην Τούμπα»

Τηλεοπτική συνέντευξη στον «Alpha» έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.

Mίλησε και για το ποδόσφαιρο. Ακόμη, χαρακτήρισε «φτηνή δικαιολογία» όσων τον κατηγορούν για «παράγκα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα κομμάτια της συνέντευξης του Βαγγέλη Μαρινάκη που αφορούν το ποδόσφαιρο

Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα: «Για εμένα είναι πρόβλημα, χάνω χρόνο από τη δουλειά μου και δεν θα πάρω πράγματα από τον Δήμο. Μόνο να δώσω έχω. Νομίζω πως ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να ασχοληθεί με τον Πειραιά. Θα υπάρχουν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. ΣΕ ότι αφορά εμένα, πέντε πράγματα που έχουμε πει πως θα κάνουμε, θα τα κάνουμε. Είτε με δωρεές, είτε με το ΕΣΠΑ, είναι δέσμευση δική μου πως θα γίνουν. Είναι ένα στοίχημα για εμένα και τα στοιχήματα τα κερδίζω», είπε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική διαχείριση που έκανε από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό.

Για τον Ολυμπιακό και τη σχέση με τον Πειραιά, είπε: «Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη εκτός ελληνικών συνόρων. Δεν μπορεί ο Πειραιάς με αυτή τη φυσική ομορφιά να μην μπορεί να ορθοποδήσει και να δίνει την εικόνα μιζέριας. Με κλειστά μαγαζιά και ανθρώπους άνεργους χωρίς ελπίδα. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε».

Για όσους τον κατηγορούν πως θέλει να γίνει ο «Έλληνας Μπερλουσκόνι», απάντησε:«Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα. Θα μπορούσα να έχω το δικό μου ποτάμι, τη δική μου ελιά, τη δική μου Νέα Ελλάδα που μου αρέσει και σαν όνομα. Θα δείτε τον νέο Πειραιά, τον Πειραιά νικητή. Αν ήθελα κόμμα, θα το έκανα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Όμως ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο κι ούτε θα έχει. Η μόνη μου δουλειά είναι ο Ολυμπιακός. Οπότε το Μπερλουσκόνι είναι άκυρο. Ο Μιχαλολιάκος τα λέει αυτά στον πανικό του. Όταν ένας αποτυχημένος βλέπει έναν άνθρωπο με όρεξη και ικανότητα, έχει πανικό. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να κάνω κόμμα, να κυβερνήσω τη χώρα. Το κεφάλαιο αυτό κλείνει γιατί δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου. αυτό που περνάει από το μυαλό μου είναι να δω τον Πειραιά νικητή. Είναι κάτι που θα κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι καλό για όλα τα παιδιά του Πειραιά. Για όλους τους Πειραιώτες».

Σε άλλη ερώτηση για τον Ολυμπιακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ειδικά στον Πειραιά. Τα λεφτά τα βρίσκεις με σωστή διαχείριση, από πάρα πολλά κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι τραγικό να είναι ανεκμετάλλευτα και από ανθρώπους που θέλουν να δωρίσουν χρήματα στον Πειραιά. Είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι αλλά για να το κάνουν θέλουν να ξέρουν πως τα λεφτά θα πιάσουν τόπο. Είναι άνθρωποι από το χώρο του εφοπλισμού που αγαπάνε τον Πειραιά και θέλουν να αφήσουν κάτι πίσω τους. Θα το κάνουν όταν βλέπουν εμάς να προσπαθούμε και να θέλουμε να κάνουμε έργο. Θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα γίνει σε όλη την Ελλάδα θέλω να πιστεύω».

Για το αν η υποψηφιότητα είναι καθαρά του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι υποψηφιότητα του Ολυμπιακού. Δεν είναι υποψηφιότητα Ολυμπιακού η Ειρήνη Νταϊφά. Έχει τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο. Θέλει πραγματικά να προσφέρει και τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε. Έχουμε πάρα πολλούς επιστήμονες, και γιατρούς, που θέλουν να βοηθήσουν τον Πειραιά. Υπάρχουν πέντε Παναθηναϊκοί στο ψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και ο Παναθηναϊκός Πειραιώτης θέλει τον Πειραιά νικητή. Και ΑΕΚτζήδες έχουμε, και πάρα πολλούς Εθνικούς. Δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί, υπάρχει μια πειραϊκή ταυτότητα».

Για το αν θα κάνει κάποια μεγάλη μεταγραφή για να προσελκύσει ψήφους, είπε: «Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει μπροστά, θα κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη μιλήσει με τον προπονητή μας, ολο το τιμ είναι έτοιμο και προχωράμε διάφορες περιπτώσεις. Δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα καλύτερα έρχονται. Να ζήσουμε μεγάλες χαρές με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας. Αλλά δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πάρουμε τον Δήμο του Πειραιά».

To Top