ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυζερίδης: «Αισθάνομαι δυνατός, χαρούμενος και χαμογελαστός!»

Ο Νίκος Κυζερίδης μίλησε για την, σαφώς, βελτιωμένη κατάσταση της υγείας του, σχολίασε και το ενδιαφέρον του Άρη για τον Φομπέρ, που από το μεσημέρι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε και τις προβλέψεις του για το Euro.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο Αθλητικό Μετρόπολις:

Για την κατάστασή του σήμερα: «Με είχε τελειώσει στην αρχή όλη αυτή η κατάσταση, όμως αυτά που πέρασα με την αγάπη του κόσμου όλο αυτό το διάστημα με έκαναν να αισθάνομαι δυνατός και στην ψυχή μου να είμαι χαρούμενος και χαμογελαστός. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ την κάθε στιγμή. Αυτό που εισέπραξα ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Τώρα όσον αφορά κάποιους που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στενοχωρήθηκα, μεν, δεν μπορώ να το κρύψω, όμως, δεν κρατάω κακία. Μπορεί να έχουν τα δικά τους προβλήματα και να περνούν το δικό τους γολγοθά. Μπορεί να μην ήθελαν να το αμελήσουν. Αυτό που κρατώ είναι η αγάπη που μοιράστηκα με εσάς και όλον τον κόσμο που με βοήθησε. Κάποια στιγμή θα πω το νούμερο που μαζεύτηκε. Δεν είναι δικά μου χρήματα και πρέπει να ξέρει ο κόσμος το ποσό».

Για την πιο συγκινητική βοήθεια: «Σίγουρα δεν είναι όλα ίδια. Άλλος μπορεί να έχει τη δυνατότητα, άλλος όχι. Αυτό που μπορώ να πω από τη ψυχή μου και συγκινούμαι είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που με έπαιρναν τηλέφωνο χωρίς να με ξέρουν, που μάζευαν χρήματα από τον κουμπαρά και έδιναν από το υστέρημά τους πέντε ή δέκα ευρώ λέγοντας “αυτά μπορώ”. Αυτό για μένα ισοδυναμεί με όλο το χρυσάφι του κόσμου».

Για το αν ξεπέρασε την αρρώστια του: «Οριστικά όχι. Δεν μπορώ να πω ακόμη κάτι τέτοιο. Υπάρχει πλάνο πέντε χρόνων από τον γιατρό. Πριν μια εβδομάδα έκανα τις τελευταίες εξετάσεις που είναι ανά τρίμηνο. Βγήκαν πολύ καλές και αυτό χαροποίησε τον γιατρό. Και το μηχάνημα που έχω μέσα μου, μου είπε να το κρατήσω. Συνεχίζεται η θεραπεία. Θέλουμε τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη για να είμαι πιο μακριά από τον κίνδυνο και να με βλέπει μόνο στο γήπεδο, όπως έχει πει».

Για το τι χρειάζεται να έχεις για να ξεπεράσεις μια τέτοια αρρώστια: «Ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν, όπως είναι η οικογένεια. Όπως η γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Μετά από τόσα χρόνια καριέρας βλέπεις ότι από όλο αυτό που έκτισες σαν άνθρωπος και σαν αθλητής μετράει η αγάπη. Αν δεν ήσουν καλός άνθρωπος και δεν είχες αγάπη δεν θα ήσουν σε αυτό το σημείο. Η αγάπη, η ευτυχία, το χαμόγελο, η καλή παρέα και διάθεση σκοτώνει όλα τα κακά. Το κακό που έχουμε μέσα μας προκαλεί όλα τα κακά».

Για τη συμβουλή που έχει να δώσει για το άγχος: «Σίγουρα όταν έχουμε οικογένεια και δουλειά τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχει στρες και άγχος για την καθημερινότητα. Αυτό που θα έλεγα είναι ότι από μόνοι μας πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε στιγμή. Προβλήματα θα υπάρχουν πάντα. Δοκιμαζόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Σκεφτείτε ότι την ώρα που εμείς συζητούμε ωραία εδώ, κάποιοι άνθρωποι δίνουν αγώνα για τη ζωή».

Για τον αποψινό ημιτελικό Ουαλία – Πορτογαλία: «Είναι ευχάριστη έκπληξη η Ουαλία. Είδα σχεδόν όλα τα ματς και δεν με ενθουσίασε η Πορτογαλία. Όχι ότι δεν έχει αξιόλογους παίκτες και μεγάλα ονόματα. Πάντα, όμως, πίστευα και πιστεύω ότι όταν μια ομάδα έχει 2-3 καλούς παίκτες και οι άλλοι τους πλαισιώνουν με καλό δέσιμο αυτό φαίνεται καλύτερα στο γήπεδο και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Όταν έχεις πολλά ονόματα δεν βγαίνει τόσο πολύ σε καλό. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, εντάξει, δεν είμαι μάντης, όμως, η Πορτογαλία του Σάντος πάλι μπορεί να πάρει την ισοπαλία και να περάσει στα πέναλτι».

Για τον Φομπέρ: «Είναι ένας παίκτης με πλούσιο βιογραφικό, είναι έμπειρος, έπαιξε σε πολλές ομάδες, Εθνική, είναι πολύ καλή επιλογή για τον Άρη. Δεν λέει κάτι ότι απείχε πέρσι έξι μήνες. Κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί που τον επέλεξαν. Πρέπει να δέσει με την ομάδα, να βρει τη χημεία. Για τον επιλέξουν οι άνθρωποι του Άρη είναι καλή επιλογή».

Για τα σχέδιά του για το μέλλον: «Είμαι στη Γερμανία, πήρα το UEFA B και προπονώ γύρω στα οκτώ παιδάκια ηλικίας 10 ως 18 ετών. Όχι μόνο Έλληνες, και Γερμανούς και άλλες εθνικότητες. Είμαι ενθουσιασμένος και ευχαριστώ τους γονείς για την εμπιστοσύνη. Είναι χαρά και ζωή μου να δείξω σε μικρά παιδιά τα μυστικά της μπάλας. Είναι ευτυχία μου να βγάλω κάποιους παίκτες. Αυτό με χαροποιεί. Από εκεί και πέρα, στόχους έχω, όνειρα δεν κάνω γιατί τα όνειρα τα βλέπει ο Θεός και γελάει».

To Top