Κυζερίδης: “Φάρμακο μου το… γήπεδο”!

Ο Νίκος Κυζερίδης, πάλεψε και στο τέλος βγήκε νικητής. Παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, στάθηκε όρθιος και σήμερα μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο δίνει μια ακόμη μάχη προκειμένου να μπορέσει να βγει από την ρουτίνα του «εγκλεισμού» στο σπίτι.

«Το φάρμακο μου είναι το γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου», λέει ο ίδιος προσπαθώντας να εξηγήσει τι είναι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος του έξω. Θα έβγαινε κάποια στιγμή με φίλους, με μια παρέα να πάμε σε μια ταβέρνα, ή σε έναν κινηματογράφο, αλλά μέχρι εκεί.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η έλλειψη επαφής με το ποδόσφαιρο. Να μιλήσω στα παιδιά, να κάνω την προπόνηση που θέλω, γιατί οκτώ ώρες την ημέρα είμαι στο γήπεδο μαζί τους».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Ντίσελντορφ, έχει την δική του σχολή ποδοσφαίρου αφιερώνοντας τον περισσότερο χρόνο του στους νεαρούς και φιλόδοξους άσους του αθλήματος.

Ταυτόχρονα είναι γυμναστής σε σχολείο, ενώ έχει αναλάβει μια ερασιτεχνική ομάδα γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

«Τώρα ασχολούμαι περίπου μία ώρα την ημέρα κάνοντας προπόνηση στον κήπο ή στο σπίτι. Θα βγω για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, θα δω κάποια ταινία, αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να καλύψουν την επαφή με το γήπεδο

Νιώθω ευλογημένος γιατί με την περιπέτεια που πέρασα, κατάφερα να βοηθήσω πολύ κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος όσο είναι απ΄ έξω. Μόνο ο ίδιος και όσοι είναι κοντά του αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να δίνεις μάχη με ένα τέτοιου είδους εχθρό», και την ίδια στιγμή κάνει ξεχωριστή αναφορά – για πολλοστή φορά – στην σύζυγο του, αποκαλώντας την: «Κολόνα του σπιτιού».

Ο Ναουσαίος παλαίμαχος άσος, πρόσφατα έγινε παππούς σε ένα πανέμορφο κοριτσάκι και όπως λέει χαριτολογώντας:

«Με αγαπάει ο Θεός. Μου δίνει μόνο κορίτσια. Έχω τρεις κόρες και μία εγγονή».

Στην κουβέντα δεν μπορούσε να μην μπει καθόλου το ποδόσφαιρο και η πρόσφατη απόφαση των γερμανικών ομάδων να αρχίσουν προπονήσεις:

«Λειτουργούν με απόλυτο επαγγελματισμό, ξέρουν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης, αλλά και στην Γερμανία αν εξαιρεθούν οι μεγάλες ομάδες, οι υπόλοιπες θα έχουν πρόβλημα αν συνεχιστεί η κατάσταση. Δεν είναι όλα ρόδινα και θα είναι δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα».

Πηγή: novasports.gr

To Top