ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυζερίδης: «Χρειάζεται ψυχραιμία, ο πανικός φέρνει δυσκολίες. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους γύρω μας και να μείνουμε σπίτι μας!»

Ένας άνθρωπος πραγματικός «μαχητής» της ζωής, ένας παίκτης που τίμησε την φανέλα του Άρη, ο Νίκος Κυζερίδης που μένει πλέον μόνιμα στην Γερμανία, μίλησε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τον κορονοϊό δηλώνοντας πως πρόκειται για μια δύσκολη δοκιμασία για όλους αλλά πως αυτό κάποια στιγμή θα περάσει και όλοι πρέπει να γίνουμε σοφότεροι εκτιμώντας περισσότερο την ζωή!

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Έχεις δώσει παράδειγμα ζωής για το πως ένας άνθρωπος μπορεί να παραμείνει στα εμπόδια του ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις;

Η πραγματικότητα σίγουρα είναι τρομερή, χρειάζεται όμως να έχουμε λίγη αισιοδοξία και ψυχραιμία. Σίγουρα δεν είναι εύκολα πρέπει να λέμε τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπουμε και όπως είναι. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ενωμένοι και με σεβασμό προς τους εαυτούς μας, τις οικογένειας μας, τους συνανθρώπους μας. Μόνο έτσι μπορούμε, γιατί η κατάσταση όντως είναι δύσκολη. Και εδώ στην Γερμανία έχουν παρθεί κι’άλλα μέτρα, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, επικρατεί ένα χάος και εδώ.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί εκεί;

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει και εδώ, ότι σας λένε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες σχετικά με τα σούπερ μάρκετ, τον τρόπο αντιμετώπισης κτλ, νιώθεις πως όλα κατέρρευσαν. Το θέμα είναι να περιοριστεί αυτός ο ιός και να μας πουν πλήρως τι συμβαίνει. Θεωρώ πως τα «μεγάλα κεφάλια» γνωρίζουν περισσότερα πράγματα από εμάς.

Ήδη είναι σε εξέλιξη ένα οικονομικό «κραχ»…

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη και μακάρι να βγω λάθος. Δεν γίνεται όμως να υπάρχει κάτι που να μην μπορούν να το προβλέψουν. Κάτι θέλουν να κάνουν ή κάτι δημιουργούν, δεν γνωρίζω. Αυτό που λένε οι γιατροί για την υγιεινή μας όμως, πρέπει να το σεβαστούμε. Βλέπω φωτογραφίες από τις παραλίες και τα μπαράκια, αυτό δεν είναι σεβασμός!

Στην Γερμανία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία;

Ακόμα όχι αλλά σήμερα απ’ότι μάθαμε «κλείνει» και η Γερμανία μάλλον, κλείνουν τα αεροδρόμια, έχουν ήδη κλείσει το 70% των επιχειρήσεων. Η Γερμανία που είναι μια χώρα που μπορεί να προμηθευτεί τα πάντα, επικρατεί ένα χάος. Μεγάλες «ουρές» στα σούπερ μάρκετ, έχουν εξαντληθεί όλα, από μακαρόνια, ζάχαρη, ρύζι μέχρι μαντηλάκια, αντισηπτικά κτλ. Αυτό συμβαίνει εβδομάδες, δεν έγινε χθες. Πρέπει να μείνουμε σπίτι και να βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Άλλες φορές ξυπνούσαμε το πρωί και λέγαμε πως θα πάμε στην δουλειά, τώρα που μπορούμε να μείνουμε σπίτι, να κάτσουμε με τα παιδιά μας και να παίξουμε, τώρα έχουμε θέμα; Άλλοι δεν το κάνουν, το αμφισβητούν σκεπτόμενοι ότι είναι νέοι και θα το ξεπεράσουν. Δεν σέβονται όμως τους μεγαλύτερους; Αν μπει στο σπίτι μας, μόνο τότε θα το καταλάβουμε; Τώρα προσπαθούμε να το περιορίσουμε. Πεθαίνουν άνθρωποι!

Μα και ποιος μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στην ζωή;

Αυτό ακριβώς, αν είναι δυνατόν! Γιατί δηλαδή να μην σεβαστούμε τους μεγαλύτερους και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες; Εδώ στην Γερμανία υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα.

Από που μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη;

Καταρχάς πρέπει να ξεκινήσουμε από τις συμβουλές που μας δίνουν οι γιατροί και οι ειδικοί που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει αυτή την στιγμή να προστατευτούμε και πως θα γίνει αυτό; Περιορίζοντας τις εξόδους μας, να βγαίνουμε για τα απαραίτητα μόνο, να σεβαστούμε τις ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα να παραμείνουμε ψύχραιμοι, με την σκέψη ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί πάντα τα καταφέρνουμε. Κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό.

Το πιστεύεις αυτό;

Θα τελειώσει ναι, είμαι πολύ θετικός σε αυτό! Σίγουρα θα έχει οικονομικές συνέπειες, ήδη έχει. Τώρα που μιλάμε π.χ εγώ ζούσα από το ποδόσφαιρο, έκανα προπονήσεις σε μικρές ομάδες, έκλεισαν τα πάντα. Πάνω απ’όλα όμως είναι η υγεία και η ζωή.

Υπάρχει στο «κάδρο» η πίστη στον Θεό;

Ναι, βεβαίως. Πρέπει να παλέψουμε, ο καθένας μέσα του έχει ψυχική δύναμη και το καταλαβαίνει όταν περνάει κάτι. Απλώς σε τέτοιες στιγμές πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, δυνατοί, να το βλέπουμε αισιόδοξα όσο άσχημο και αν είναι, αλλά μόνο έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε λίγο ψύχραιμοι και να δώσουμε προτεραιότητα σε κάποια πράγματα. Περνάμε μια κρίση, θα περάσει και αυτή, θα μείνει στην ιστορία, δοκιμαζόμαστε! Η ζωή είναι πολύ όμορφη και γλυκιά και όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε.

Θέλω να πω κάτι σχετικό με το δικό μου πρόβλημα, γιατί ήμουν από τους τυχερούς, είδα πόση βοήθεια και αγάπη είχα, πόσους «αγγέλους» είχα. Ο κόσμος καταλαβαίνει τώρα τι μπορεί να συμβεί μέσα σε ένα λεπτό, ζεις ή δεν ζεις. Το σπουδαίο είναι να καταλάβεις την ζωή! Να σεβαστούμε τώρα όμως αυτούς που βρίσκονται στα νοσοκομεία και παλεύουν, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι ασθενείς, οι οδηγοί, όλοι! Πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Τα Μέσα στην Γερμανία τι αναφέρουν;

Ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει, το θέμα είναι το τι ζούμε τώρα! Εμένα με ενοχλεί σαν Νίκος και σαν άνθρωπος η επιπολαιότητα μερικών. Δεν γίνεται να κοιτάμε μόνο την δική μας ζωή. Ο πανικός φέρνει δύσκολα πράγματα και όταν είστε όλοι μαζί οικογενειακά, είναι το πιο όμορφο πράγμα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, που θα τελειώσει κάποια στιγμή, θέλω να έχουμε καταλάβει τι σημαίνει σεβασμός και αγάπη. Εγώ το έλεγα και παλιότερα ότι η ζωή είναι πολύ ωραία αλλά δεν ξέρεις τι θα γίνει το επόμενο λεπτό. Να μαθαίνουμε αυτά που μας συμβαίνουν και να γινόμαστε καλύτεροι.

To Top