Κυνηγώντας ροζ φύλλο… τετράδας στην Κηφισιά! Έτοιμος ο Άρης για το “διπλό” (17.00 PRESSARIS – LIVE)

Τα ροζ φύλλα μακριά από τη Θεσσαλονίκη θα καθορίσουν την βαθμολογική θέση του Άρη στην κανονική διάρκεια. Η αρχή για το πρώτο από τα εναπομείναντα πέντε γίνεται σήμερα (17.00) στο Ζηρίνειο απέναντι στην Κηφισιά.

Εννιά παιχνίδια απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μέσα από αυτά θα κριθεί η κατάταξη του Άρη με την οποία θα μπει στα φετινά πλέι οφ. Οι εκτός έδρας νίκες που θα κάνει από εδώ και πέρα είναι ικανές να του χαρίσουν ακόμα και την τρίτη θέση, ικανές όμως να τον αφήσουν και εκτός τετράδας.

Προς το παρόν αυτό που απασχολεί τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του είναι το σημερινό παιχνίδι με την Κηφισιά. Η παράδοση… δεν λέει Άρης, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι παραδόσεις, για να σπάνε. Τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει ο Άρης εκτός έδρας με την Κηφισιά, οι δύο στο κύπελλο, πέρσι και φέτος και η μία στο πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά, ο Άρης σήμερα μπαίνει στο παρκέ όντας σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον αντίπαλό του. Είναι μια ομάδα που έχει σταθερότητα, έχει το ίδιο ρόστερ από το ξεκίνημα, έχει την ίδια φιλοσοφία, το ίδιο αγωνιστικό πλάνο και φυσικά τις ίδιες αδυναμίες.

Η Κηφισιά μετά από 17 αγώνες δεν έχει καταφέρει να βρει “χημεία” στο παρκέ. Πολλές αλλαγές παικτών, πολλές αποχωρήσεις και πολλές ήττες για μια ομάδα που έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τον Άρη και έχει μείνει μόλις στις έξι νίκες.

Ο Άρης με νίκη σήμερα κάνει τεράστιο βήμα για την τετράδα, ίσως το πιο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κύριος διώκτης του, η ΑΕΚ, έχει μείνει τρεις ήττες πίσω (έχοντας παίξει πάντως με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) και έχει χάσει με 11 πόντους από τους κίτρινους.

Μέσα από την άμυνα περνάει η νίκη για τον Άρη. Δίχως αμφιβολία, αν οι κίτρινοι μπλοκάρουν τη συνεργασία Λιακόπουλου – Μαυροειδή και δεν δώσουν δεύτερες ευκαιρίες στην Κηφισιά, θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

To Top