ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυνικά όλα τώρα: “ο θάνατός σου, η ζωή μου”! Βαρόμετρο ο Καμαρά, ορμή για τη νίκη

Η καλή νίκη επί της α.ε.κ. έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα να ηρεμήσει πριν το επόμενο, κρίσιμο κι αυτό, παιχνίδι με τον όμιλο. Το αξιοσημείωτο στο Ο.Α.Κ.Α. ήταν ότι είδαμε ενδεκάδα με αρχή, μέση και τέλος. Το πλάνο είχε συγκεκριμένες ευθύνες για τον κάθε παίκτη, ο τρόπος λειτουργίας τους ήταν δουλεμένος από τον προπονητή , η νίκη ήρθε ως επιστέγασμα της συνολικής προσπάθειας. Δεν χρειαστήκαμε «ήρωες» για να την πετύχουμε.

– Η επιτυχία ήταν ζητούμενο αλλά και προϋπόθεση για να γίνει το βήμα προς την Ευρώπη. Ο ΑΡΗΣ πέτυχε να βάλει από κάτω τις δύο άλλες ομάδες και πήρε την τύχη στα πόδια του.  Κάθε νίκη του και ένα πικρό ποτήρι κερασμένο στους αντιπάλους του. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα σώζεται όποιος δει τους αγώνες κυνικά. «Ο θάνατος σου η ζωή μου» είναι κάθε αγωνιστική . Κανένα λάθος δεν συγχωρείται και θα κοστίσει ακριβά.

– Με αυτό το μότο η προσέγγιση του αγώνα της Κυριακής έρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Με όποιον τρόπο, με κάθε λεπτομέρεια, με πονηριά, με εξυπνάδα , με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, η νίκη να είναι του ΑΡΗ. Δεν είναι οι τρεις βαθμοί που θα κάνουν τη διαφορά. Είναι η αύρα που θα καλύψει την ομάδα για να δει τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια με άλλο μάτι. Είναι η αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να μαζέψει τους πόντους που χρειάζεται για να μείνει τρίτος και γιατί όχι να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση. Είναι η δυναμική που αναπτύσσεται για να καταλάβουν όλοι ότι ο ΑΡΗΣ θα βγει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη. Είναι η νοοτροπία νικητή που αποκτά ο οργανισμός ΑΡΗΣ για να την δώσει στους επόμενους και αυτοί στους επόμενους κ.ο.κ.

– Το ενδιαφέρον σημείο του παιχνιδιού είναι οι σκέψεις του Μπούργος. Πριν καν αρχίσει δηλαδή. Μας έδειξε ότι το «ψάχνει» μέσα στην ομάδα. Τολμάει και ρισκάρει ταυτόχρονα. Οι αρχικοί έντεκα με την α.ε.κ. έδωσαν καλό δείγμα γραφής για να δημιουργηθεί υπόβαθρο. Χωρίς να κάνει τεράστιες αλλαγές , έστησε μία λειτουργική ομάδα, με προσθήκη τον Πάλμας.

Στα μάτια μου ήταν μία απαραίτητη δοκιμή, μιας και όλη τη χρονιά δεν είχε βρεθεί παίκτης που να μπορεί να πλαισιώσει στην επίθεση τον Καμαρά. Μ’ αυτό το σχήμα ο ΑΡΗΣ πάτησε γερά στο γήπεδο. Είναι τυφλοσούρτης αυτή η ενδεκάδα και για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια; Αν το αναλύσουμε θα δούμε ότι η ζυγαριά γέρνει περισσότερο προς το θετικό. Υπήρξαν όμως πολλές κακές στιγμές. Αυτές πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση τους μέσα στο γήπεδο θα τους αποτρέψει να επαναλάβουν λάθος αντιδράσεις. Εδώ ο προπονητής είναι αυτός που θα τους γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα τους εξηγήσει πως θέλει να αντιμετωπίζουν καταστάσεις, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση.

– Πάντα έχει σχέση ο αντίπαλος που αντιμετωπίζει η ομάδα, για να βγει στον αγωνιστικό χώρο η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ήδη ο κόουτς έχει εικόνα από τον όμιλο. Είχε έρθει στο παιχνίδι του «Βικελίδης» χωρίς να κάτσει στον πάγκο. Η πίεση που θα ζητήσει, γιατί το θεωρώ δεδομένο αυτό, θα είναι κλειδί για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η άμυνα των αντιπάλων δεν είναι τόσο καλή στην κυκλοφορία της μπάλας. Η ένταση των παικτών μας πρέπει να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα για να κόψουν κάθε σκέψη των αντιπάλων για απειλή. Είναι βασικό κομμάτι του αγώνα να τους «τρέξει» η ομάδα ώστε να τους αναγκάσει σε λάθη αλλά και να κλέψει  μπάλες. Θα πάρει την ψυχολογία που χρειάζεται για ένα τέτοιο παιχνίδι.

–  Θεωρώ ότι ο Καμαρά θα είναι το βαρόμετρο της ομάδας σ’ αυτό το παιχνίδι. Με έναν παίκτη δίπλα του, θα βρει χώρους για να δημιουργήσει υπέρ του καταστάσεις αλλά και να απειλήσει το τέρμα. Ο καλός Καμαρά «τραβάει» όλη την ομάδα μπροστά.  Αν καταφέρει να γίνει «πονοκέφαλος» για την άμυνα , υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν οι διάδρομοι για την περιοχή από άλλους παίκτες μας και να σπάσει η διάταξη τους , μπροστά από την εστία. Οι κινήσεις του θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι μας. Είναι η ευκαιρία του.

–  Ήσυχα, ωραία και απλά η νίκη θα έρθει στον ΑΡΗ για να συνεχίσει το ταξίδι του στα πλέι οφς. Οι τυμπανοκρουσίες και τα πανηγύρια θα ‘ρθουν στην ώρα τους. Μέχρι τότε ο καθένας να κάνει το καθήκον του. Οι παίκτες να συνεχίσουν να ανεβάζουν την απόδοση τους, ο προπονητής να τους καθοδηγεί για το καλύτερο , η διοίκηση να στηρίζει τον οργανισμό και ο κόσμος να συμμετέχει όσο περισσότερο γίνεται. Η συνταγή της επιτυχίας είναι γνωστή. Η εφαρμογή της είναι το ζητούμενο.

To Top