Κυπελλούχος Αγγλίας η Άρσεναλ, 2-1 την Τσέλσι και έξοδος στο Europa League

Η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας χάρη σε ανατροπή με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και κατάφερε εκτός από την κούπα να κερδίσει και το εισιτήριο για το Europa League.

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του Γουέμπλεϊ απέναντι στην Τσέλσι. Οι Κανονιέρηδες, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 5ο λεπτό, χάρη σε γκολ του Πέδρο, δύο τέρματα του Ομπαμεγιάνγκ (28′, 67′) διαμόρφωσαν το τελικό 2-1.

Με αυτόν τον τρόπο οι κανονιέρηδες έφτασαν στα 14 Κύπελλα Αγγλίας και κατάφεραν να κερδίσουν και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Αρσεναλ την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη φάση των ομίλων του Europa League, κάτι το οποίο δεν κατάφερε να πετύχει μέσω της Premier League.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα αγωνιστεί η 6η του πρωταθλήματος Τότεναμ, ενώ η 7η Γουλβς μπορεί να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου κατακτώντας μόνο το Europa League, ώστε να προκριθεί στο Champions League.

Μεγάλη στιγμή και για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 88′ αντί του Νταβίντ Λουίζ και έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά το Κύπελλο Αγγλίας.

To Top