ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυπελλούχος μετά από 114 χρόνια με buzzer beater! (video)

Η Χιμπέρνιαν είναι η νέα Κυπελλούχος Σκωτίας μετά την επικράτησή της με 3-2 επί της Ρέιντζερς, σκοράροντας με buzzer beater το νικητήριο γκολ, σε έναν τελικό που είχε συγκλονιστική εξέλιξη.

Σε ένα κατάμεστο Hampden Park, με τους φίλους της Ρέιντζερς να παραληρούν μετά την επιστροφή της ομάδας τους σε έναν τελικό, παρότι αγωνιζόταν φέτος στη δεύτερη κατηγορία, η Χιμπέρνιαν κατάφερε όμως να χαλάσει το πάρτι των “προτεσταντών”, γράφοντας ιστορία, αφού κατάφερε να κατακτήσει ξανά το τρόπαιο μετά από 114 χρόνια!

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, αυτή ήταν πέρα για πέρα συναρπαστική. Οι “Χιμπς” προηγήθηκαν με τον Στόουκς στο 3ο λεπτό, με τη Ρέιντζερς να φέρνει το ματς στα ίσα στο 27′, με τέρμα του Μίλερ.

Στο 64′ η ομάδα της Γλασκόβης κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω, με τον Χέιλιντεϊ να κάνει το 2-1, πριν ο Στόουκς ισοφαρίσει και πάλι στο 80′ (2-2).

Κι ενώ όλα έδειχνα ότι οι δύο αντίπαλοι θα έλυναν τις διαφορές τους μετά το τέλος τη κανονικής διάρκειας του αγώνα, η ομάδα του Εδιμβούργου σκόραρε με τον Γκρέι στο 92′ και κατέκτησε τον τίτλο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρέιντζερς: Φοντέρινγχαμ, Χέιλιντεϊ, Χολτ, Κιερνάν, Μακέι, Μίλερ, Ταβερνιέρ, Γουόχορν (76′ Κλαρκ), Γουάλας, Γουίλσον, Ζελαλέμ (62′ Σιλς).

Χιμπέρνιαν: Κάμινγκς (65′ Κίτινγκς), Φοντέιν (70′ Χέντερσον), Φάιβι, Γκρέι, Χάνλον (82′ Γκούναρσον),  Λόγκαν,  Μακγκέοχ, Μακτζίν, Μακγκρέγκορ, Στίβενσον, Στόουκς.

To Top