Κυπελλούχος Πορτογαλίας για 3η σερί σεζόν η Πόρτο (video)

Κυπελλούχος Πορτογαλίας για 20ή φορά την Ιστορία της (και τρίτη σερί) στέφθηκε η Πόρτο, η οποία κατάφερε να «λυγίσει» την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας των δέκα παικτών με 2-1 στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια) κάνοντας δική της την τελευταία κούπα της σεζόν στην Πορτογαλία.

Η Σπόρτινγκ που είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα κι έψαχνε το νταμπλ, προηγήθηκε στο 20′ με το γκολ του Γιούστε στο 20′. Ο σκόρερ των «λιονταριών», ωστόσο, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 29′ με τις ισορροπίες να αλλάζουν άρδην και την Πόρτο να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 25′ ο Εβανίλσον έφερε το ματς στα ίσα, με την Σπόρτινγκ να κρατάει με… νύχια και με δόντια το 1-1 ως την παράταση. Στο 97′ αποβλήθηκε απ’ τον διαιτητή ο προπονητής των «δράκων» Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ωστόσο, στο 100ό λεπτό η Πόρτο βρήκε το γκολ που έψαχνε με εύστοχο πέναλτι του Ταρεμί, παίρνοντας προβάδισμα τίτλου.

Η Σπόρτινγκ είχε τη δική της μεγάλη στιγμή στο 120′, όμως ο Γκιοκέρες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντιέγκο Κόστα από κοντά και η Πόρτο πανηγύρισε δευτερόλεπτα μετά το 20ό Κύπελλο της Ιστορίας της…

To Top