Κυρίαρχοι της Ανατολής οι Σέλτικς: Πήραν και το ντέρμπι κόντρα στους Νετς

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι οι κυρίαρχοι της ανατολικής περιφέρειας την φετινή σεζόν, αφού έδωσαν συνέχεια στις τρομερές εμφανίσεις τους, επικρατώντας στο ντέρμπι κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς με 109-98.

Οι «Κέλτες» που έχουν το καλύτερο ρεκόρ στην ανατολική περιφέρειας (31-12) αναμετρήθηκαν με τους Μπρούκλιν Νετς, που έχουν την δεύτερη καλύτερη επίδοση νικών (27-14).

Η αναμέτρηση όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά της, με τους Νετς να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 31-29, όμως οι Σέλτικς έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα τριών πόντων (57-60).

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, όμως το μόνο που κατάφεραν οι Νετς ήταν να μειώσουν την διαφορά στο καλάθι (82-84). Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, ωστόσο οι «Κέλτες» κυριάρχησαν και με επί μέρους 16-25, έφτασαν στην 31η νίκη τους μέσα στη σεζόν, δείχνοντας τα δόντια τους στους Νετς.

Ο Τζέισον Τέιτουμ με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ ηγήθηκε των Σέλτικς, με τον Μάρκους Σμαρτ να ακολουθεί σε απόδοση έχοντας 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Από την πλευρά των Νετς που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ, ξεχώρισε ο Κάιρι Ίρβινγκ, που είχε 24 πόντους και 6 ασίστ.

To Top