ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυρίαρχος! Ταπείνωσε την ΑΕΚ (2-0) που γλίτωσε τον διασυρμό, ξεγύμνωσε την εξυγίανση!

Παλικάρια! Ισοπεδωτικός ο Άρης, κέρδισε μόνο με… 2-0 την ανήμπορη να ακολουθήσει το πάθος και τον ρυθμό του ΑΕΚ, την οποία γλίτωσαν από διασυρμό, Διαμαντόπουλος, δοκάρια και σωρεία χαμένων κλασσικών ευκαιριών των παικτών του Σάββα Παντελίδη!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Γκολάρες από Λάρσον και Ροζ, δύο δοκάρια οι “κιτρινόμαυροι”, πέτυχαν την πρώτη τους νίκη φέτος σε ντέρμπι, σε ένα “Κλεάνθης Βικελίδης” που “κόχλαζε” από πάθος! Αρνητικός πρωταγωνιστής ο ρέφερι Διαμαντόπουλος που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να γλιτώσει η ΑΕΚ την συντριβή, καθώς “έκλεισε” τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ προστάτευσε τους φιλοξενούμενους σε πολλά αντιαθλητικά φάουλ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-2-3-1 ο Σάββας Παντελίδης από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά της άμυνας ο Βαλεριάνος, αριστερά ο Κόρχουτ και δίδυμο στο κέντρο αυτής οι Ροζ-Βέλεθ. Σιώπης και Ματίγια στη μεσαία γραμμή, Λάρσον και Ματέο στα άκρα με τον Γιουνές κορυφή και τον Ντιγκινί “δεκάρι”.

Αντίθετα, η ΑΕΚ ξεκίνησε με 3-5-2. Στο τέρμα ο Μπάρκας, τριάδα Μπακάκη, Οικονόμου, Τσόσιτς στην άμυνα, Γκάλο και Μπακασέτας φουλ μπακ. Άλεφ και Σιμόες τα αμυντικά χαφ, Μάνταλος μπροστά τους και στην επίθεση Πόνσε και Λιβάγια.

“ΕΚΛΕΙΣΕ” ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Η πρώτη τεράστια ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Άρη! Βολίδα του Κόρχουτ στο 11΄με το αριστερό -εκτός μεγάλης περιοχής- στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα που είχε την τύχη με το μέρος του! Στο 13΄ ακυρώθηκε γκολ του Άρη! Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο Διαμαντόπουλος το ακύρωσε μετά από απόφαση του επόπτη, θεωρώντας πως ο Γιουνές επηρέασε τη φάση αν και δεν την βρήκε με το κεφάλι.

Ο Διαμαντόπουλος “εκλεισε” τα μάτια σε πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι υπέρ του Άρη δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχει έρθει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να σπρώξει την ΑΕΚ! Στο 28΄ο Ματέο στην μεγάλη περιοχή σούταρε, ο Τσόσιτς με τα χέρια “μπλόκαρε” την μπάλα με τον Διαμαντόπολο να μην υποδεικνύει το πεντακάθαρο πέναλτι!

ΤΟΥΣ… ΚΑΡΦΩΣΕ Ο ΛΑΡΣΟΝ!

Κόντρα σε όλους και σε όλα, με έναν διαιτητή που ήρθε με ξεκάθαρο στόχο να προστατεύσει και να ευνοήσει την ΑΕΚ ο Άρης παίζοντας με καρδιά άνοιξε το σκορ στο 32΄! Ο Λάρσον έφυγε από τα αριστερά και μόλις πάτησε μεγάλη περιοχή, με φοβερό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα για το 1-0! Μία επικίνδυνη σέντρα της ΑΕΚ στο 38΄, πέρασε παράλληλα από την εστία του Άρη, με το… ρεσιτάλ του Διαμαντόπουλου να συνεχίζεται. Ο Αρκάς ρέφερι κατάφερε να εκνευρίσει τους πάντες, μην βάζοντας το χέρι στην τσέπη για κίτρινη κάρτα σε παίκτη της ΑΕΚ, παρά μόνο στον Ντιγκινί που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε έντονα, καθώς ο Οικονόμου τον χτύπησε με τον αγκώνα στο κεφάλι σε διεκδίκηση κεφαλιάς. Και δεν ήταν το πρώτο σκληρό μαρκάρισμα παίκτη της ΑΕΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο!

ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να πιέζει την άμυνα της ΑΕΚ για ένα δεύτερο γκολ. Ο Ματέο Γκαρσία στο 48΄μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε στα σώματα, ενώ στο 49΄στην κίνηση σουτ του Ντιγκινί μετά από σέντρα του Κόρχουτ, μπλόκαρε ο Μπάρκας καθώς δεν είχε δύναμη, ενώ η μπάλα έσκασε και στο έδαφος. Ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 53΄με την κεφαλιά του Άλεφ να περνάει εκτός εστίας Άρη, στο φάουλ-γέμισμα του Μάνταλου. Φοβερή ευκαιρία για τον Άρη στο 56΄!

Ο Γκαρσία πήρε την μπάλα από την κεφαλιά του Γιουνές, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του πλάσαρε τον Μπάρκα που με τα πόδια απομάκρυνε σε κόρνερ! Νέο οριζόντιο δοκάρι για τον Άρη στο 59΄με το απευθείας πλασέ του αμαρκάριστου Γιουνές, μετά από την εξαιρετική σέντρα του Ντιγκινί από τα αριστερά! Ο Γάλλος “μπούκαρε” στην μικρή περιοχή, στο 63΄αλλά τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή οι παίκτες της ΑΕΚ. Σουτ του Άλεφ, στο 64΄, έπεσε ο Κουέστα, λίγο έξω από το δεξί του κάθετο δοκάρι η μπάλα, στην πρώτη τελική της ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτο.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΡΟΖ!

Στο 70΄ο Ροζ με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, που ακούμπησε αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει με τον Άρη να φτάνει στο 2-0!

Ο Σάββας Παντελίδης έριξε στο ματς τον Μπάσα, για να “κλειδώσει” το κέντρο, με το 2-0 να μένει εύκολα μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς κάποιες τελικές τη ΑΕΚ ήταν εντελώς άστοχες με τον Άρη να φτάνει στην πρώτη του μεγάλη νίκη σε ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα! Στο 86΄ο Άρης έφτασε κοντά και στο 3-0, με τον Μπάρκα να απομακρύνει στην γωνία του το πλασέ του Φετφατζίδη! Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την ομάδα και τον κόσμο να στήνουν το δικό τους πάρτι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Ροζ, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σιώπης, Ματέο (89΄Μαρτίνες), Λάρσον (78΄Φετφατζίδης), Γιουνές (71΄Μπάσα), Ντιγκινί

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄Σβάρνας), Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Άλεφ, Λιβάγια (75΄Αλμπάνης), Μπακασέτας (62΄Μπογιέ), Πόνσε

Διαιτητής: Α. Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κ. Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) – Γ. Κρετσίμος (Δυτικής Αττικής)

4ος: Κ. Πουλικίδης (Δράμας)

To Top