ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κυριαζής: «Εξαιρετική η άμυνα του Άρη, δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι παίκτες»

Ο Γιώργος Κυριαζής προσωπικός προπονητής του Λευτέρη Μποχωρίδη και πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομής του Άρη, μίλησε για την κατάσταση στους «κιτρινόμαυρους» και για τη χθεσινή νίκη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow radio

Για τον Άρη και την χθεσινή του νίκη: Είχε μια διαίσθηση το πρωί ότι ο Άρης θα κερδίσει και θα κερδίσει και με διαφορά και μάλιστα το είπα και στους γονείς του Μποχωρίδη όταν πήγα στο γήπεδο. Κάποια στιγμή όταν όλα σου πηγαίνουν στραβά, έρχεται μια πολύ καλή μέρα, αυτό γίνεται γενικά στην ζωή και με αυτή την λογική αν υπάρχει λογική σε αυτό το κομμάτι της ζωής, διαισθανόμουν αυτό το πράγμα.

Ο Άρης δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και βάση υλικού, είχε και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, μετά είναι και το ψυχολογικό κομμάτι, όταν έρχεται το ένα άσχημο αποτέλεσμα μετά το άλλο και η ψυχολογία σου δεν είναι καλή, πολλά πράγματα συντελούν σε αυτό το κομμάτι και ήρθε ευτυχώς χθες το καλό αποτέλεσμα για τον Άρη.

-Για το τι πήγε στραβά μέχρι τώρα στην ομάδα είπε: Να σου πω την αλήθεια, δεν μπορώ να πω γιατί δεν έχω και εικόνα καλή, έχω δει το παιχνίδι με την Κύμη και χθες ήταν το δεύτερο ματς του Άρη που είδα. Πιστεύω όμως ότι επηρέασε την ομάδα το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και τα κακά αποτελέσματα τα οποία ήρθαν και πιο πολύ ρίχνω το βάρος στην ψυχολογία, η ψυχολογία είναι ένα μεγάλο κομμάτι και στηρίζω εκεί την κακή εικόνα και το Άρη.

Παράδειγμα χθες ήταν ”σουπερ” στην άμυνα, ο Δημήτρης ο Φλιώνης με τον Λευτέρη τον Μποχωρίδη στο ξεκίνημα ήταν πολύ πιεστική και δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στην οργάνωση της Λήμνου και η άμυνα τους ήταν εξαιρετική και α θυμάμαι καλά η Λήμνος στο δεύτερο δεκάλεπτο έβαλε έξι πόντους. Όταν έχεις τέτοια αμυντική ενέργεια και προσήλωση στο προπονητικό τιμ και έχεις 15 κλεψίματα  σου γίνονται όλα πιο εύκολα, ακόμα και στην επίθεση έχεις άλλη ψυχολογία. Για μένα σαν προπονητής η φιλοσοφία είναι ότι πάντα από την άμυνα κερδίζεις ενέργεια.

Η άμυνα από την αρχή του παιχνιδιού όπως ξανά είπα είχε μεγάλη ενέργεια, όλοι ήταν ”παντού” στην άμυνα, ήταν εξαιρετικοί, στο όριο του φάουλ, πολύ δυνατοί, καθαροί βέβαια, απλά ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και έτσι πήρε ενέργεια η ομάδα και φυσικά ο κόσμος, ο κόσμος είναι εκπληκτικός. Ο κόσμος κάποια στιγμή στο χθεσινό παιχνίδι κράτησε την ομάδα, βοηθάει κακά τα ψέματα, σίγουρα δεν παίζει μπάσκετ αλλά σε βοηθάει.

-Για το αν αποκτά μεγαλύτερη αξία η νίκη του Άρη απέναντι στον αντίπαλο: Φυσικά και αποκτά μεγαλύτερη αξία μια τέτοια νίκη, ήταν πολύ μεγάλης σημασίας η νίκη του Άρη , ήρθε μετά από πολύ άσχημα αποτελέσματα, ο Ήφαιστος είναι πολύ ψηλότερα στην βαθμολογία από τον Άρη με πολλές νίκες καλό ρόστερ, καλό προπονητή, έτσι είναι μεγάλης σημασίας αυτή η νίκη και αυτό που είπα και πριν, όταν σου πάνε όλα στραβά και έρθει κάτι καλό, μπορεί να είναι η αρχή μια καλής συνέχεια για τον Άρη. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε χθες και ο Άρης δεν πρέπει να χαλαρώσει γιατί η αποστολή δεν έχει τελειώσει ακόμα, αν το κάνουν αυτό νομίζω ότι θα είναι καταστροφή, δηλαδή αν ”κάτσουν” πάνω σε αυτή την μεγάλη νίκη που έκαναν χθες θα είναι καταστροφή, ίσα ίσα από τώρα πρέπει να ξεκινήσουν.

-Για το ότι ο Άρης ψυχολογικά αποκτά πλεονέκτημα καθώς έχει πλέον από κάτω του τρεις ομάδες: Σίγουρα, βέβαια εδώ είναι στενάχωρο να λέμε ότι ο Άρης έχει τρεις ομάδες από κάτω του, αλλά πάντα πρέπει να ζεις στην πραγματικότητα, αυτό είναι θα παλέψεις για να μπορέσεις να βγεις από αυτήν την δύσκολη κατάσταση και σε αυτό παίζει ρόλο και η ”μαγκιά” κάποιες φορές να μην σου πηγαίνουν τα πράγματα καλά και να τα αλλάξεις εσύ και να είναι πολύ καλύτερα.

-Για τον Γιάννη Καστρίτη: Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, έχω ακούσει τα καλύτερα, είναι ένας πολύ νέος άνθρωπος, θέλει στήριξη από όλους και μακάρι να τον στηρίξουν για να βγάλει ότι καλύτερο στην ομάδα. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί το βάρος της φανέλας. Έχει τεράστια διαφορά να είσαι σε μια άλλη ομάδα όπως ήταν ο άνθρωπος στην Κύμη. Μακάρι να τα διαχειριστεί όλα αυτά καλά και να πάει καλά και ο ίδιος και η ομάδα.

-Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη: Καταρχήν ότι είναι προσωπικό είναι δύσκολο να το πεις κάπου, άπλα για μπασκετικά μιλάω τώρα, για παράδειγμα χθες μπορεί να είπαν ότι δεν ήταν καλός, εγώ θα μιλήσω τελείως αντικειμενικά, αυτό που εγώ είδα χθες ήταν ότι ίσως δεν τα πήγε και τόσο καλά στο σκοράρισμα, κατά τα άλλα αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός σε άλλα κομμάτια μέσα στο γήπεδο πρόσφερε πάρα πολλά στη ομάδα, απλά δεν του βγαίνει αυτή την χρονική περίοδο το σκοράρισμα μπροστά.

Αυτό είναι θέμα χρόνου να συμβεί, είναι ένα μεγάλο μπασκετικό ταλέντο το οποίο νομίζω είναι θέμα χρόνου στο να μπορέσει να προσφέρει περισσότερο στην επίθεση του Άρη και νομίζω το χρειάζεται και ο ίδιος αλλά και η ομάδα, νομίζω σε θέμα ψυχολογίας.

Όταν είναι η κατάσταση έτσι στην ομάδα, λογικό είναι και ο Λευτέρης αν και είναι σκληρό παιδί και δυνατός χαρακτήρας, λογικό είναι να επηρεαστεί όταν η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά σου ξανά λέω ότι για μένα βλέποντας και άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο, για παράδειγμα ο ένας μου γιος μου είπε πως τον είδες τον Λευτέρη και είπα ότι για μένα στέρησε μόνο επιθετικά, στα άλλα κομμάτια μέσα στο γήπεδο πρόσφερε πάρα πολλά, αμυντικά σε ριμπάουντ, στο να πασάρει την μπάλα.

Δηλαδή στο πρώτο δεκάλεπτο όταν ο ΜακΓκί που ήταν πολύ καλός του έβγαλε πόσες πάσες κάτω από το καλάθι, για μένα είναι πάρα πολύ καλό να έχεις παίκτες που δημιουργούν και εγώ θα ήθελα ο Λευτέρης να έχει περισσότερο σκορ αλλά νομίζω ότι αυτό είναι θέμα χρόνου το πότε θα συμβεί.

-Για το αν έχει πεισμώσει ο Λευτέρης με όλα αυτά που ακούγονται: Φυσικά, ο Λευτέρης είναι ένα παιδί που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, αγαπάει και την ομάδα το έχει αποδείξει δεν χρειάζεται να το λέω εγώ αυτό, είναι παιδί το οποίο προσπαθεί να αλλάξει οτιδήποτε άσχημο προσπαθεί να το κάνει καλύτερο και είναι και πολύ δυνατός χαρακτήρας.

-Για το που θα κριθεί η συνέχεια της προσπάθειας του Άρη: Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη χρονική στιγμή που μπορεί να φτάσει, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουν κάθε ματς ξεχωριστά και να προχωράνε, δηλαδή κάθε φάση πρέπει να την κερδίζουν για να βγει κάτι καλό και έτσι μπορείς να προχωρήσεις και αν αναστρέψεις και την κατάσταση.

-Για το ρόστερ του Άρη και για τα μπαν που εμποδίζουν τις μεταγραφές: Αν λυθούν τα μπαν, σίγουρα μπορεί με ένα δύο παίκτες, δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας, σίγουρα θα ενισχυθεί το ρόστερ και τα πράγματα θα γίνουν λίγο καλύτερα. Για τον Τολιόπουλο από όσο έχω ακούσει είναι ένας πολύ καλός παίκτης, μπορεί κάποιός να είναι πολύ καλός παίκτης και να πάει κάπου και να μην του βγει ή από καλός να γίνει εξαιρετικός. αυτό θέλει πάλι χρόνο για να το δεις, φαντάζομαι ότι και αυτό το παιδί έρχεται με πολλά όνειρα, αλλά η αγωνιστική αποχή που έχει χρειάζεται χρόνο, μακάρι να του πάνε όλα καλά και να πάει καλά και αυτός και να βοηθήσει την ομάδα. Άλλο η προπόνηση και πόσο δυνατή είναι και άλλο ο αγώνας, άμα δεν μπεις μέσα να παίξεις είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

To Top