Κυριαζής: “Ο Αγγέλου φέτος πήρε ένα ρίσκο για τον Άρη, με τον χρόνο θα δούμε βελτίωση”

O προπονητής μπάσκετ Γιώργος Κυριαζής μίλησε με αφορμή την παρουσία του στο Παλέ και στο παιχνίδι Άρης-Ολυμπιακός.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό είπε :

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και κυρίως επιθετικά. Ο Άρης από την άλλη δεν ήταν τόσο καλός αμυντικά, και επιθετικά. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ στατικός στην επίθεση και σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του. Από την άλλη, ο Άρης είχε καλύτερο ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο, βρήκε μεγάλα σουτ και έτσι μπόρεσε και έκλεισε την διαφορά και πήγε στο τέλος να ”χτυπήσει” και το παιχνίδι.

-Για την εικόνα του Άρη και για το αν το …ξέσπασμα του Λάκι Τζόουνς ήταν η αιτία να αφυπνιστούν οι παίκτες :

Σίγουρα αυτό ήταν πραγματικότητα. Μέσα στο γήπεδο μπορεί κάτι να έχεις σχεδιάσει να κάνεις και να μην σου βγαίνει, είτε γιατί δεν είσαι καλός στην επίθεση, είτε γιατί δεν πας καλά στην άμυνα, πέφτει η ψυχολογία και σίγουρα συνέβησαν αυτά τα πράγματα. Πιστεύω ότι και τα δύο που ανέφερες μπορεί να βοήθησαν τους παίκτες του Άρη αλλά και το κακό ξεκίνημα το οποίο είχε στον αγώνα. Από εκεί και πέρα η δικιά μου γνώμη είναι ότι πρέπει να παίρνεις δύναμη από την άμυνα ώστε να μπορείς να παίζεις και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση  μπροστά. Πρέπει να έχεις τον έλεγχο των ριμπάουντ, να βγάλεις άμυνες, αλλά σίγουρα αυτά τα δύο κομμάτια που είπες πολύ πιθανό να είχαν επηρεάσει τους παίκτες του Άρη. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό. Σχεδιάζεις κάτι δεν σου βγαίνει. Μετά βέβαια έπαιξε μεγάλο ρόλο το ξέσπασμα του Άρη με το 5/5  τρίποντα του Λάκι Τζόουνς. Σίγουρα αυτό δίνει ώθηση και στην ομάδα και στον κόσμο, σε όλους δίνει ώθηση και ενέργεια. Σίγουρα λειτουργείς καλύτερα με την ψυχολογία που ανεβαίνει και αμυντικά και επιθετικά.

-Για την προσέλευση του κόσμου του Άρη στο γήπεδο, η οποία ήταν μικρή είπε :

Ναι όντως, ο κόσμος ήταν λίγος και εγώ λόγο υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνω πολύ στο γήπεδο. Χθες είχα ρεπό και πήγα, περίμενα να δω αν όχι ένα κατάμεστο Παλέ, τουλάχιστον ένα γήπεδο με πολύ κόσμο, αλλά δεν το είδα.

-Για την ομάδα του Άρη και για τις μεταπτώσεις που έχει στις εμφανίσεις της :

Αυτά τα σκαμπανεβάσματα μπορούν να το ξέρουν άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην ομάδα. Βέβαια είναι πολλές οι νέες προσθήκες, είναι πολύ νέοι παίκτες που έχουν έρθει. Σε αυτό θέλει αρκετό χρόνο, γιατί πρέπει ένας παίκτης να βρει τον ρόλο του, τον τρόπο παιχνιδιού ο ένας με τον άλλον. Δεν είναι εύκολο ακόμη και οι επαγγελματίες θέλουν τον χρόνο τους. Είναι πολύ καλή η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου του Άρη. Πιστεύω και εύχομαι όσο περνάει ο καιρός αυτός ο χρόνος των καλών διαστημάτων που παίζει μπάσκετ ο Άρης να αυξάνεται. Αν γίνει αυτό και αυξηθεί αυτός ο χρόνος του καλού μπάσκετ και αμυντικά και επιθετικά, μέσα στην διάρκεια θα είναι ό,τι καλύτερο και θα έρθουν και πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

-Για το ρίσκο που πήρε ο Αγγέλλου να χτίσει την ομάδα από την αρχή παρά την απαγόρευση μεταγραφών είπε :

Σίγουρα αυτό είναι ένα θέμα. Είναι μεγάλο το ρίσκο, αλλά είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και πιστεύω ότι έχει ζήσει πολλές καταστάσεις και εμπειρίες πάνω στο κομμάτι αυτό. Επομένως, πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και αυτός αλλά και όλο το τιμ, που ασχολείται με τη ομάδα του Άρη. Σίγουρα είναι ρίσκο μερικές φορές πρέπει να παίρνεις ρίσκο στην ζωή σου, γιατί είναι πολύ πιθανόν με το χρόνο να σου βγει σε καλό. Υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα. Δεν χρειάζονται απογοητεύσεις. Θεωρώ ότι χρόνο με τον χρόνο θα βελτιωθούν τα πράγματα.

-Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη :

Όπως είπα και πριν για ομάδες ότι θέλουν χρόνο, το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Τον Λευτέρη τον ξέρω από δέκα χρονών, είναι παιδί που του αρέσουν τέτοιοι ρόλοι, απλά και αυτός θέλει χρόνο ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι το να ηγηθεί της ομάδας. Νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς, μακάρι να δικαιωθώ σε αυτό και για τον ίδιο τον Λευτέρη και για την ομάδα του Άρη , το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Πιστεύω πως θέλει λίγο χρόνο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά τα καθήκοντα σαν αρχηγός του Άρη και έξω από το γήπεδο και μέσα σε αυτό. Επειδή βρέθηκα χθες στο γήπεδο και είδα το παιχνίδι , κάνει πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο εκτός από το να σκοράρει, που σίγουρα φαντάζομαι και ο ίδιος θέλει να ανέβει το σκορ του. Κάνει πολλές δουλειές οι οποίες δεν φαίνονται ούτε στα στατιστικά, για παράδειγμα χθες έπαιζε σε καταστάσεις ποστ στην άμυνα, έβγαλε εξαιρετικές άμυνες. Οργανώνει την ομάδα δεν είναι μονοδιάστατος παίκτης δηλαδή δεν τον απασχολεί μόνο να σκοράρει, μπορεί να προσφέρει σε πολλά κομμάτια τα οποία μερικές φορές δεν αποτυπώνονται και στην στατιστική. Προσφέρει σε πολλά κομμάτια του Άρη, και είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη σε αυτήν την θέση για να σου προσφέρει σε πολλά κομμάτια μέσα στο παιχνίδι. Βέβαια και εγώ θα ήθελα να έχει μεγαλύτερο σκορ, αλλά είναι ανάλογα και με το τι ζητάει η ομάδα. Όταν έχεις έναν παίκτη σε ατομικό κομμάτι πάντα προσπαθείς να βελτιώσει τις αδυναμίες του, ή βλέπεις το δυνατό του σημείο και προσπαθείς να το κάνεις ακόμα καλύτερο. Σε όλα τα κομμάτια ο παίκτης βελτιώνεται και ο Λευτέρης όλα αυτά τα χρόνια πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Πιστεύω ότι φέτος θα κάνει μια εξαιρετική χρονιά.

-Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ :

Ο Αλέξανδρος είναι ένας γεμάτος παίκτης είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Και αυτός προσφέρει όχι μόνο στο σκορ αλλά σε πολλά κομμάτια, αν θυμάμαι καλά και χθες είχε 9 ριμπάουντ. Δεν είναι και αυτός ένας μονοδιάστατος παίκτης, το ταλέντο του είναι πολύ μεγάλο. Μπορεί να προσφέρει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και πιστεύω ότι η ομάδα του Ολυμπιακού του ταιριάζει γιατί από ότι είδα σε κάποια ματς ήταν πολύ καλός,  και στο σκορ αλλά και σε άλλα κομμάτια μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι και αυτός χρόνο με τον χρόνο θα πάει από το καλό στο καλύτερο. Στην Μπαρτσελόνα ίσως αδικήθηκε. Επειδή και τους δύο τους έχω από πολύ μικρούς, είναι σπάνια ταλέντα και οι δύο , εξαιρετικοί χαρακτήρες και πιστεύω ότι πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν αυτά που μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο και πιστεύω επίσης ότι θα τα καταφέρουν και οι δύο.

-Για τον Μπλάτ για  την συνεργασία του μαζί του και για το αν έχει αδικηθεί στην καριέρα του :

Ήμουν σαν υπεύθυνος  όλου του τμήματος μπάσκετ και προπονητής του εφηβικού, είχαμε επικοινωνία και στο γήπεδο. Πολλές φορές ερχόταν στις προπονήσεις και έβλεπε. Υπήρχε επικοινωνία, μετά βέβαια χάθηκε. Είναι εξαιρετικός προπονητής, είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό, τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες καταστάσεις γιατί μιλάνε τα έργα του. Δεν ξέρω αν έχει αδικηθεί δεν μπορείς να κρίνεις αυτό το πράγμα, όμως φαίνεται ότι ο άνθρωπος δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο, είναι γνώστης του μπάσκετ.

To Top