ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κυριακάτικη βόλτα μετά την άρνηση για τους 8» γράφουν τα Τουρκικά ΜΜΕ για την πρόκληση στα Ίμια

Η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική πυραυλάκατο στην περιοχή των Ιμίων πρωταγωνιστεί τη Δευτέρα στα Τουρκικά ΜΜΕ.

Σε όλα τα μέσα υποστηρίζεται σε εκτενή ρεπορτάζ ότι η χθεσινή κίνηση ήταν μία απάντηση προς την Αθήνα μετά την άρνηση της να προχωρήσει στην έκδοση των 8 πραξικοπηματιών ενώ στα πρωτοσέλιδα πρωταγωνιστεί η φωτογραφία του αρχηγού και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

«Κυριακάτικη βόλτα μετά την άρνηση για τους 8», «Τα Ίμια στην επικαιρότητα», «Μήνυμα από τα Ίμια» είναι ορισμένοι από τους τίτλους της Δευτέρας.

Η εφημερίδα Χουριέτ έχει καλύψει το πρωτοσέλιδο της με τη φωτογραφία της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «κυριακάτικη βόλτα μετά την άρνηση της Ελλάδας στην έκδοση των 8», με αποτέλεσμα «η εξέλιξη αυτή να αποσπάσει την προσοχή».

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρει σε πρωτοσέλιδό της «Τα Ίμια στην επικαιρότητα»

Στην Χαμπέρ Τουρκ ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία από την χθεσινή παραβίαση είναι «Το μήνυμα Ίμια»

Με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησε και η εφημερίδα Ακσάμ στο πρωτοσέλιδο της

Στην εφημερίδα star γίνεται λόγος για «εκφοβισμό της Αθήνας. Μόλις 3 ημέρες μετά την απόφαση για τη μη έκδοση των 8 πραξικοπηματιών» Επίσης στο ίδιο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Τι έγινε 21 χρόνια πριν;» γίνεται αναφορά στην κρίση των Ιμίων του 1996 μεταξύ των δυο χωρών.

Επίσης, στην εφημερίδα Μιλιέτ που κυκλοφορεί με τίτλο: «Οι Στρατηγοί στα Ίμια» γίνεται λόγος για απάντηση της Τουρκίας προς την Αθήνα μετά την άρνηση της έκδοσης των 8 πραξικοπηματιών.

Πηγή: protothema.gr

To Top