Κυριακού: «Θέλουμε έναν τίτλο, χρειάζεται δουλειά»

Για τα συμπεράσματα από το πρόσφατο τουρνουά της Νέας Περάμου, για τους τραυματίες, αλλά και για τις επικείμενες υποχρεώσεις του Άρη στο League Cup, η αυλαία του οποίου ανοίγει την Παρασκευή, μίλησε ο άμεσος συνεργάτης του Αντρέι Κράβαρικ στον πάγκο των «κίτρινων», Μιχάλης Κυριακού.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στα «ΑΝ 98.7»:

Για το πρόσφατο τουρνουά στη Νέα Πέραμο:

«Φτάσαμε την τελευταία στιγμή, στην κυριολεξία. Έγινε κακός προγραμματισμός. Οι ομάδες που έρχονται από μακριά, πρέπει να παίζουν πιο μετά».

Για τα παιχνίδια και τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτά:

«Ήταν πολύ δυνατό τουρνουά και παίχτηκαν πολύ ωραία παιχνίδια. Οι ομάδες διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες που παίζουν στην Α1. Βγάλαμε πολλά συμπεράσματα και δε μας ενδιέφερε σε τι θέση θα τερματίσουμε. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα και που βρισκόμαστε, για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Βγάλαμε θετικά συμπεράσματα».

Για την προετοιμασία και το πώς αυτή εξελίχθηκε:

«Αργήσαμε να ξεκινήσουμε λόγω των διοικητικών εξελίξεων. Ο ξένος μας, ο Ρόλιτς μπήκε στις προπονήσεις πολύ πρόσφατα. Έχουμε και το πρόβλημα τραυματισμού του Κυριακίδη, οποίος δεν έχει μπει καθόλου στο γήπεδο και αναγκαζόμαστε να παίζουμε μ΄ έναν ακραίο. Είχαμε εξάδα ανάγκης».

Για τους παίκτες που αποτελούν την ομάδα φέτος και τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ:

«Η ομάδα έχει και έμπειρους παίκτες, όπως ο Αρμενάκης. Κάποια παιδιά δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Δουλεύουμε πολύ και υπάρχει πολύ κούραση, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Δεν έχουμε επιθετικές λύσεις».

Για το αν θα γίνουν και άλλες μεταγραφές:

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες. Να επιστρέψουν ο Κυρικαίδης σαν ακραίος, ο Χατζηπαραδείσης ως κεντρικός και το βασικό λίμπερο, ο Γκαράς».

Για τον Ρόλιτς που είναι ο μοναδικός ξένος της ομάδας:

«Είναι γνωστός στο ελληνικό πρωτάθλημα από το πέρασμα του από τη Λαμία. Είναι καλός παίκτης και καλός χαρακτήρας. Το κακό είναι ότι έχει μόλις δέκα ημέρες που προπονείται. Θα μπει πιο δυνατά μέσα στην εβδομάδα».

Για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας:

«Δεν είμαστε στο επίπεδο που είναι οι άλλες ομάδες, γιατί ξεκινήσαμε πιο αργά. Αλλά αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το καλύψουμε, γιατί την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις με τρία ματς για το Λιγκ Καπ. Θα προτιμούσαμε να ήταν ένα ματς, το λέω από την άποψη των παικτών».

Για την πρόκληση του Λιγκ Καπ και για το αν μπορεί ο Άρης να προκριθεί:

«Φυσικά. Στο τουρνουά δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Στο μέλλον μπορούμε να πάμε και ακόμα καλύτερα. Θα θέλαμε να πάρουμε έναν τίτλο, αλλά χρειάζεται δουλειά. Εδώ και ένα μήνα, η ομάδα δεν έχει κάνει ολόκληρη προπόνηση».

Για τον Αντρέι Κράβαρικ και το κατά πόσο ενήμερος είναι για την προετοιμασία:

«Ο Αντρέι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η προετοιμασία γινόταν από εμένα σε συνεννόηση μαζί του και με τον γυμναστή της ομάδας. Απλά τώρα θα έχει και οπτική επαφή».

Για το πού μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα:

«Θα εξαρτηθεί από πολλά. Η ομάδα είναι καινούρια, δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Όλες οι ομάδες είναι ισάξιες, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο ένας μπορεί να κερδίσει τον άλλο ανά πάσα στιγμή. Στόχος είναι να παλεύουμε κάθε πόντο και να παίζουμε καλό βόλεϊ».

To Top