Κωμωδία από ΕΠΟ: Δεν αποφασίζει πόσοι υποβιβάζονται από την Σούπερ Λιγκ!

Σε απόφαση που δείχνει την προχειρότητα και την ανοργανωσιά του ποδοσφαίρου, αλλά και την έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού από την πλευρά των εμπλεκόμενων, φέρεται (αφού ως είθισται η απόφαση δεν ανακοινώθηκε) να κατέληξε το Δ.Σ της ΕΠΟ σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τρέχον πρωτάθλημα από την Super League και αντιστοίχως θα ανέβουν από την Football League.

Πρόκειται για ένα θέμα που για την ευρυθμία των πρωταθλημάτων θα έπρεπε να έχει λυθεί πριν από την έναρξή τους, ενώ η ΕΠΟ βάσει του καταστατικού της είχε δικαίωμα να πάρει την σχετική απόφαση.

Δεν το έπραξε όμως, παρότι από τον Αύγουστο έως και χθες γίνονταν συζητήσεις επί συζητήσεων και προτίμησε, φοβούμενη σύμφωνα με πληροφορίες τυχόν προσφυγές στην δικαιοσύνη από ομάδες που θα διαφωνούσαν είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά, να παραπέμψει το θέμα στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο!

Με άλλα λόγια, οι δύο επαγγελματικές Λίγκες δεν συμφώνησαν, η Super League θέλει να πέσουν 2 ομάδες, η Β’ Εθνική 3. Της ΕΠΟ, λόγω και του συσχετισμού δυνάμεων στο Δ.Σ της, δεν της επέτρεπε να πάρει ξεκάθαρη και με μεγάλη πλειοψηφία απόφαση. Έτσι, αποφάσισε με εισήγηση του προέδρου της να λειτουργήσει ως Πόντιος Πιλάτος, να αφήσει τα πρωταθλήματα να διεξάγονται, χωρίς να είναι γνωστός ένας από τους βασικούς όρους διεξαγωγής, και να στείλει τους ενδιαφερόμενους στα αρμόδια δικαιοδοτικά της όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Super League υπάρχει απογοήτευση για την στάση της ΕΠΟ και το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτο Δ.Σ, που θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ένα σενάριο είναι πως εξετάζεται να μην γίνει καμία προσφυγή στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, ώστε το θέμα να μείνει σε εκκρεμότητα και η ΕΠΟ να αναγκαστεί να πάρει θέση.

πηγή: soccerplus.gr

To Top