Κωνσταντινίδης στο PRESSARIS: “Στρατιώτης μια ζωή! Τι χρειάζεται ο Άρης για την… επανάσταση!”

Το όνομα του μνημονεύτηκε κατά κόρον στην “αποχαιρετιστήρια” συνέντευξη τύπου του Πάουλο Κάμπος, τόσο από τον 57χρονο προπονητή όσο και από τον ΑΣ και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο λόγος για τον Φώντα (Ξενοφώντα) Κωνσταντινίδη, ιδιοκτήτη της εταιρίας AR-CON HELLAS, πρώην πρόεδρο του ARIS Golden Club και άλλοτε μέλος του ΑΣ Άρης.

Πρόκειται για το μέλος της οικογένειας του Άρη που κατέβαλλε το βράδυ του… θρίλερ των συζητήσεων τα χρήματα που αφορούν στην ενοικίαση του αυτοκινήτου για τρεις μήνες και των αεροπορικών εισιτηρίων που οφείλονταν στον Κάμπος, βάσει της συμφωνίας του, χρήματα τα οποία μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν στον… αέρα και κανείς από τους Γαλανό, Καλαϊτζίδη, Ερασιτέχνη έπαιρναν το βάρος!

Το PRESSARIS επικοινώνησε με τον… “στρατιώτη του Άρη”, όπως ο ίδιος αποκάλεσε από την πρώτη στιγμή της συνομιλίας μας τον εαυτό του και μας εξιστόρησε τους δεσμούς ζωής με τον σύλλογο, αλλά και την χθεσινή καθοριστική παρουσία του στο πρόβλημα που προέκυψε με τον Πάουλο Κάμπος.

“Στρατιώτης του Άρη από πάππου προς πάππου! Γενιές τώρα κοντά στον σύλλογο. Ο Παππούς μου ήρθε στην Ελλάδα το 1913 και ένα χρόνο μετά ιδρύθηκε ο Άρης. Από τότε οικογενειακώς όλοι Αρειανοί”, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Φώντα Κωνσταντινίδη.

Για το εγχείρημα του ARIS GOLDEN CLUB αλλά και την δική του παλαιότερη δραστηριότητα στον σύλλογο, τόνισε: “Υπήρξα για ένα διάστημα πρόεδρος του ARIS GOLDEN CLUB. Ένα εγχείρημα που είχε ως σκοπό την οικονομική υποστήριξη της ΚΑΕ Άρης. Διαπιστώσαμε ότι γίνεται ξεκίνησε το 2012 μία αξιόλογη προσπάθεια και είχαμε την διάθεση να βοηθήσουμε ενεργά.

Δυστυχώς, πλέον οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες δεν με βοηθούν να έχω ενεργή συμμετοχή. Εξακολουθώ, όμως, να στηρίζω όπως μπορώ.Και με χορηγίες, αλλά και με διαρκείας.

Έχω την θέση μου στο Παλέ χρόνια τώρα και φροντίζω κάθε χρόνο να προμηθεύομαι και περίπου 20 ακόμα διαρκείας για να τα διαθέτω στους υπαλλήλους μου. Παλαιότερα υπήρξα και μέλος του ΑΣ Άρης, αλλά δεν θέλησα να ασχοληθώ πιο ενεργά. Ήθελα να έχω τον ρόλο του στρατιώτη και να είμαι στο πλευρό όποτε αυτή με χρειαστεί”.

Η φετινή παρουσία του στο γήπεδο είναι ελάχιστη, καθώς προτιμάει να παρακολουθεί τον σύλλογο από απόσταση. Η εξήγηση για τον ίδιο είναι προφανής: “Πονάω να βλέπω τον Άρη σε αυτή την κατάσταση. Δεν έχω πάει καθόλου στο “Κλ. Βικελίδης”, ενώ έχω παρακολουθήσει από κοντά μόνο έναν αγώνα μπάσκετ.Δεν αντέχω να βλέπω την ομάδα στην Γ΄Εθνική…”.

Η συμβολή του στην επίλυση του θέματος που είχε δημιουργηθεί το βράδυ της Τετάρτης ήταν καθοριστική, καθώς με τα χρήματα που ο ίδιος κατέβαλε τακτοποιήθηκαν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς την πλευρά του Κάμπος: “Ήμουν τυχαία κοντά στο γήπεδο για μία προσωπική μου υπόθεση. Σκέφτηκα να επισκεφτώ τα γραφεία για να χαιρετήσω τον φίλο μου και πρόεδρο του ΑΣ, Τάσο Οικονόμου.

Έφτασα την στιγμή όπου βρισκόταν υπό συζήτηση το πρόβλημα αυτό.Έχω μάθει να δίνω πάντα στη ζωή μου… σολομώντειες λύσεις και έτσι έπραξα και τώρα. Δεν θέλω και ποτέ δεν ήθελα ο Άρης να είναι ανέντιμος και αφερέγγυος με όσους συνεργάζεται. Είτε παίκτες, είτε προπονητές είτε οτιδήποτε.

Ήθελα και θέλω ο καθένας να έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Άρη. Υπήρξε το οικονομικό αυτό πρόβλημα και βοήθησα για να επιλυθεί. Έτσι έχω μάθει να πράττω για τον Άρη. Να τον βοηθάω όποτε με χρειάζεται και με έχει ανάγκη…”.

Ως πιο έμπειρος και άνθρωπος με παραστάσεις στον σύλλογο δεν δίστασε να συμβουλέψει τόσο τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη όσο και αυτούς του ποδοσφαιρικού τμήματος: “Στηρίζω απόλυτα τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Ερασιτέχνη και κατ΄επέκταση και αυτούς του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Τάσος Οικονόμου πέρα από φίλος μου είναι και άνθρωπος που τον χρειάζεται ο Άρης. Είναι όλοι διοικητικά… νέοι και φρόντισα να τους μεταφέρω εμπειρίες μου και να τους δώσω κάποιες συμβουλές.

Τους τόνισα ότι πάνω απ΄όλα πρέπει να είναι έντιμοι και φερέγγυοι. Αν έχουν τα δύο στοιχεία αυτά τα λεφτά θα έρθουν… Ο Άρης έμαθε να διώχνει τους παράγοντες του και αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Ο ίδιος μας αποκάλυψε την τελευταία του ενεργή συμμετοχή στα κοινά του συλλόγου: “Ημουν αυτός που πρότεινα στον Ερασιτέχνη τον Χάρη Παπαγεωργίου για πρόεδρο.Δεν είναι μόνο ο Χάρης που αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο και ήταν μέλος της οικογένειας. Αν κάτσω να τους απαριθμήσω είναι δεκάδες. Τους παράγοντες αυτούς χρειάζεται ο Άρης”.

Τον Πάουλο Κάμπος τον γνώρισε πρώτη φορά το βράδυ της Τετάρτης: “Δεν τον ήξερα. Πρώτη φορά συναντηθήκαμε την Τετάρτη. Φυσιογνωμικά είναι ένας άνθρωπος αξιολάτρευτος και από ότι γνωρίζω εξαιρετικός επαγγελματίας. Πληροφορήθηκα ότι δεν γινόταν να βρεθεί τρόπος να μείνει στην ομάδα. Είναι θέμα της διοίκησης και δεν μπορώ να την αμφισβητήσω από τη στιγμή που δεν γινόταν διαφορετικά. Αυτή είναι που γνωρίζει καλύτερα τις προσπάθειες που κατέβαλε για να παραμείνει”.

Η δική του ευχή για το μέλλον του συλλόγου είναι μία φράση που την ανέφερε αρκετές φορές προηγουμένως: “Εάν ο Άρης είναι έντιμος και φερέγγυος απέναντι στους ανθρώπους του θα έχει μέλλον! Μόνο τότε θα γίνει η πραγματική… επανάσταση!Πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης. Να μην τάζουν, αλλά να επιδίδονται σε πράξεις και μόνο”.

 

 

 

 

 

 

To Top