ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωφίδης: “Για Ευρώπη ο Άρης! Η εκτίμηση μου στην ομάδα δεν αλλάζει-Στην Ελλάδα δεν είμαστε φίλοι με τον χρόνο”

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Άρη, Σάββας Κωφίδης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και μίλησε για το τέλος της συνεργασίας του με τους “κιτρινόμαυρους”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

-Για το τέλος του από την οικογένεια του Άρη:

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα περιμένεις όλα. Το καλοκαίρι είχαμε συμφωνήσει να χτίσουμε τις ακαδημίες με μία φιλοσοφία και μία μεθοδολογία προπόνησης που θα είχα την ευθύνη. Όμως τώρα τα πράγματα αλλάζουν και αφού δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά που θέλω, αποχωρώ. Μίλησα με τον κ. Καραμανλή ο οποίος είναι τίμιος άνθρωπος. Μιλήσαμε και χωρίσαμε φιλικά τους δρόμους μας. Είναι θέμα αντίληψης. Όταν λέμε ότι είμαι υπεύθυνος πρέπει να είμαι και να μην εμπλέκονται άλλοι. Μιλάμε με τον Δημήτρη απλά είναι θέμα ποδοσφαιρικό πως το βλέπει ο καθένας. Κρατάω το γεγονός ότι υπάρχει η αλληλοεκτίμηση.

-Για αυτούς τους μήνες στον Άρη:

Ένιωσα πολύ καλά. Ένιωσα την εκτίμηση του κόσμου και ήταν  πολύ ωραίο. Αλλά το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο είναι βέβαιο. Το χτίσιμο των ακαδημιών θέλει χρόνο και χτίσιμο νοοτροπίας. Δεν είμαστε φίλοι με το χρόνο οι Έλληνες.

-Για τις ακαδημίες:

Εκεί εγώ διαφοροποιούμαι που λέω ότι το αποτέλεσμα δεν είναι προτεραιότητα. Είναι η ανάπτυξη των παιδιών πρώτα. Αν είμαι υπεύθυνος για κάτι πρέπει να αποφασίζω εγώ.

-Για τα παιδιά:

Ήταν καταπληκτικά. Βλέπεις στα μάτια τους τη δίψα να παίξουν, να χαρούν να μάθουν. Πάντα υπάρχουν ταλέντα. Θέλει όμως ταλέντο και από εμάς για να το ανακαλύψουμε.

-Για την αγάπη των παιδιών για τον Άρη:

Τα παιδιά είναι δεμένα με τον Άρη πέρα από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.

-Για το πρωτάθλημα:

Αυτό που είπαμε και πριν ισχύει και για την επαγγελματική ομάδα. Μου άρεσε το παιχνίδι του Ερέρα. Είναι από τις λίγες ομάδες στο Πρωτάθλημα που έχει αγωνιστικό στυλ. Θέλουμε το αποτέλεσμα σαν αποτέλεσμα γιατί η νίκη μας δίνει πολλά.Αλλά το παιχνίδι σαν παιχνίδι ήταν ένα ωραίο στυλ. Εγώ δεν θα συμφωνούσα στην αλλαγή προπονητή, με βάση αυτό που έβλεπα. Τον γνωρίζω τον Σάββα Παντελίδη. Ο Ερέρα δεν αναιρεί τον Σάββα σαν προπονητή. Ο Σάββας είναι νέος και πιστεύω θα βάλει τη δικιά του πινελιά, για να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική, επειδή η ομάδα έχει ποιότητα.

-Για τον στόχο της Ευρώπης:

Είναι ζωντανός ο στόχος της Ευρώπης. Αλλά πρέπει να δούμε και τους στόχους από πριν. Αν είχαμε στόχο να μπούμε στην κατηγορία και να βάλουμε τις γερές βάσεις για να μείνουμε στην κατηγορία είναι διαφορετικό. Με βάση αυτό που βλέπουμε από την ομάδα μπορεί να βγει στην Ευρώπη με άνεση.

-Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

Είναι αμφίρροπο. Είναι καλό παιχνίδι και οι δύο μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη. Τον Άρη δεν τον φοβίζει καμία έδρα.

-Για τα αισθήματα του για τον Άρη τώρα:

Αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Η εκτίμηση μου απέναντι σε κάποια άτομα και στον Άρη δεν αλλάζει.

To Top