Κόκε εφ΄όλης της (ινδικής) ύλης και μήνυμα με νόημα: “Ακολουθήστε πάντα τα όνειρά σας!”

Συνέντευξη για την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Ινδίας και συμβουλές για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της χώρας έδωσε ο Σέρχιο Κόκε, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο κάθε παίκτης πρέπει πάντοτε να ακολουθεί τα όνειρά του! 

Η συνέντευξη του Σέρχιο Κόκε στο sportsrediscovered:

Πως είναι η εμπειρία να παίξεις ποδόσφαιρο για μία ινδική ομάδα;

Είναι πολύ καλή η εμπειρία μέχρι τώρα. Αυτό που μου αρέσει στο ινδικό πρωτάθλημα είναι ότι έχει δώσει σε παίκτες μια νέα ευκαιρία να αποδείξουν πράγματα στους εαυτούς τους.

Τι παρατηρείς για τους Ινδούς ποδοσφαιριστές;

Αναπτύσσονται συνεχώς από τότε που προπονούνται για το ινδικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία γι’ αυτούς, γιατί παίζουν με διεθνείς παίκτες, που έχουν αγωνιστεί και σε άλλες χώρες. Μπορούν να κερδίσουν εμπειρίες μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Πόσο έχεις προσαρμοστεί με τους Ινδούς σταρ; Πως διαχειρίστηκε το πρόβλημα της γλώσσας;

Στην ομάδα όλοι νιώθουμε πολύ άνετα μεταξύ μας. Έχουμε πολλούς παίκτες από διαφορετικές εθνικότητες, κάποιοι δεν μιλούν αγγλικά, αλλά μένοντας μαζί τόσο καιρό, έχουμε βρει τη δική μας γλώσσα για να συνεννοούμαστε. Επικοινωνώ πολύ εύκολα με όλους.

Τι συμπέρασμα έχεις βγάλει για την ομάδα σου και πως την βλέπεις να πηγαίνει στο μέλλον;

Η ομάδα είναι ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών. Αν υπάρχει σωστή στρατηγική, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής το… ταξίδι μας είναι γεμάτο και νομίζω ότι παίζουμε καλά.

Το ότι είσαι ένας κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα, σου επιφέρει πίεση;

Πίεση όχι, απλά πρέπει να δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το να είμαι βασικός παίκτης σημαίνει ότι πολλά νέα παιδιά θέλουν την υποστήριξή μας. Αυτό προσθέτει ευθύνη. Παίζοντας, θέλω να εκπληρώνω τις προσδοκίες που υπάρχουν για μένα.

Πόσο διασκεδαστικό ήταν να σκοράρεις και να βοηθήσεις την ομάδα σου στην πρώτη νίκη της; Πως βιώνεις την εμπειρία με τους φιλάθλους;

Οι φίλαθλοί μας είναι φανταστικοί. Το γήπεδο είναι συνέχεια γεμάτο. Είναι υπέροχο για έναν παίκτη να παίζει μπροστά σε τόσους φιλάθλους, που εκφράζουν την πίστη τους στην ομάδα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους οπαδούς και το ότι σκόραρα δεν θα μπορούσε να με κάνει πιο χαρούμενο.

Ποιο είναι το μήνυμα σου για τους νέους ποδοσφαιριστές στην Ινδία;

Να προπονούνται σκληρά, να παίζουν δυνατά και πάντα να ακολουθούν τα όνειρά τους!

To Top