Χωρίς κατηγορία

Κόκε, Νέτο και τώρα ο… επόμενος! (videos)

Το 2009 ήταν ο Κόκε. Το 2010 ήταν ο Νέτο. Φέτος ποιος; Ο Άρης τα τελευταία χρόνια, από το 2008 κι έπειτα προσπαθεί να χτίσει μία ευνοϊκή παράδοση στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν ο Άρης και ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε μία δυσμενή προϊστορία, όμως τα τελευταία χρόνια κι από τότε που η Ένωση αγωνίζεται στο «Σπύρος Λούης», οι κίτρινοι έχουν αρχίσει και ανακάμπτουν.

Σε 35 παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ, ο Άρης έχει όλες κι όλες 3 (!) νίκες και οι δύο τα τελευταία τρία χρόνια! Συνολικά κι ανεξαρτήτου έδρας ο Άρης έχει κερδίσει την ΑΕΚ 13 φορές, έχει ηττηθεί 36, ενώ 13 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Άρη με αντίπαλο την ΑΕΚ, από τότε που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, ήρθε τη σεζόν 1988 – 1989, με σκορ 0-1, χάρη σε τέρμα του Κώστα Οικονομίδη στο 59’. Ήταν 12 Φεβρουαρίου και η 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, όταν ο Άρης πανηγύρισε το διπλό, το οποίο επανέλαβε τη σεζόν 2008 – 2009 με ένα τέρμα του Σέρχιο Κόκε στο 23ο λεπτό και προπονητή τον Ιομάρ Μαζίνιο, Απρίλιο μήνα.

 

Έπειτα από δύο χρόνια ο Άρης με προπονητή τον Γιάννη Μιχαλήτσο και πάλι Φεβρουάριο, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα έπαιζε στην Αθήνα μία εβδομάδα, μάλιστα μετά από ισόπαλο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (0-0 τότε). Ο Νέτο έβαλε μπροστά τον Άρη στο 29’ με άψογο πλασέ, όμως ο Μπλάνκο ισοφάρισε από τη σέντρα του Σκόκο στο 51’. Ο Βραζιλιάνος όμως του Άρη δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη και στο 75ο λεπτό πλάσαρε ιδανικά τον Αραμπατζή και έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του.

 

Της έκοψε το πρωτάθλημα

Τη σεζόν 2007 – 2008 ο Άρης με προπονητή έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία της ΑΕΚ, πήγε στο ΟΑΚΑ σε μία από τις τελευταίες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα ήταν 16 Μαρτίου και η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ένωση προηγήθηκε με κεφαλιά του Εντίνιο από σέντρα του Ριβάλντο, όμως ο Τιάγκο Ζεντίλ στο 88’ σκόραρε με εξαιρετικό σουτ (εξωτερικό φάλτσο) κι έδωσε το βαθμό στον Άρη. Το γκολ αυτό ουσιαστικά στέρησε από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, αφού το έχασε από τον Ολυμπιακό στο τέλος.

 

Η ματσάρα του 1981

Το ωραιότερο παιχνίδι όλων των εποχών ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη, με γηπεδούχους τους Αθηναίους έγινε τη σεζόν 1980 – 1981. Ήταν 31 Μαίου και η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (32η) και ο Άρης πήγαινε στη Νέα Φιλαδέλφεια να παίξει δίχως άγχος. Οι «κίτρινοι» απέσπασαν εν τέλει ισοπαλία με 4-4 κόντρα στην Ένωση. Τα τέρματα του Άρη πέτυχαν οι Κουης 37′, 45′, Χατζηαντωνιου 55′, Ζηνδρος 86’.

To Top