“Κόλαση” πυρός! Ολονύκτιες σφοδρές συγκρούσεις στη Γάζα (videos)

Σε νέα φάση εισήλθε το βράδυ της Παρασκευής ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν χερσαίες επίθέσεις και επέκτειναν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Οι Ισραηλινοί παράλληλα με τις χερσαίες επιχειρήσεις χτυπούν τη Γάζα με την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Για «βίαιες συγκρούσεις» με τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο, το βράδυ της Παρασκευής, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που ελέγχει τον θύλακα αυτόν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν σε δύο τομείς, σύμφωνα πάντα με τη Χαμάς.

«Αντιμετωπίζουμε τις χερσαίες ισραηλινές εισβολές στο Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και το Μπουρέιτζ (κεντρική Γάζα). Σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη» ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, στην ανακοίνωσή τους.

Αργά το βράδυ, ο ουρανός πάνω από τη Γάζα ήταν πορτοκαλοκόκκινος, από τις εκρήξεις και τις φωτιές που ξέσπασαν από τα ισραηλινά πλήγματα, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα σφοδρά πλήγματα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα και έφτασαν σε πρωτοφανή σφοδρότητα, τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από τρεις εβδομάδες, όπως μεταδίδει η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση Kan.

Αναφορές από τη Χαμάς επιβεβαίωναν την εισβολή ισραηλινών τανκς και την ανταλλαγή πυροβολισμών με μέλη της Χαμάς σε μεγάλη κλίμακα. Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν σε δύο τομείς, στο Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και το Μπουρέιτζ (κεντρική Γάζα).

Ο εκπρόσωπος του IDF επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων για 3η συνεχόμενη νύχτα στη Γάζα, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις., θα είναι «πιο εκτεταμένες» σε σχέση με τις δύο προηγούμενες νύχτες και «από όλα τα μέτωπα». Κάλεσε δε, τους Παλαιστίνιους πολίτες να μετακινηθούν νότια από τις θέσεις της Χαμάς, για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις δηλώσει του οι Ισραηγλινοί χτυπούν τούνελ και υποδομές των τρομοκρατών της Χαμάς.

To Top