Κόλιμον στο PRESSARIS: “Σαν να είχα την οικογένειά μου στον Άρη…”

Για τον Κλιφ Κόλιμον η φετινή σεζόν θα μείνει αξέχαστη. Η πρώτη, μακριά από το σπίτι του, παίζοντας πλέον ως επαγγελματίας ήρθε στην Ελλάδα ως βασική επιλογή του Βαγγέλη Αλεξανδρή για την θέση «1» όμως με το απαγορευτικό της FIBA να παραμένει σε ισχύ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ποτέ με την κίτρινη φανέλα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει δύο μήνες αργότερα για το Ρέθυμνο.

Το απόγευμα του Σαββάτου επέστρεψε σε ένα αρκετά γνώριμο περιβάλλον για αυτόν, συνομίλησε με τους περισσότερους πρώην συμπαίκτες του και βοήθησε και αυτός από την πλευρά το Ρέθυμνο να φτάσει σε μια ανέλπιστη νίκη.

Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στο PRESSARIS για την εμπειρία του να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα, την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη (για την οποία είχε πάρει μία γεύση από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό) ενώ αισθάνεται ακόμα και τώρα δικαιωμένος που το καλοκαίρι επέλεξε τον Άρη ακόμα και αν δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο ματς!

Καταρχήν ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα σου κατά την επιστροφή σου στην Θεσσαλονίκη; Και πως ένιωσες όταν πάτησες ξανά το παρκέ του γηπέδου που έκανες προπόνηση για δύο μήνες; 

«Ένιωσα πολύ ωραία που γύρισα στην Θεσσαλονίκη και μπορώ να σου πω μάλιστα ότι μου είχε λείψει κιόλας. Έφαγα τα αγαπημένα μου ελληνικά φαγητά και είχα την ευκαιρία να συναντήσω κάποιους φίλους. Όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στο παρκέ ένιωσα πολύ ζεστά. Χάρηκα πολύ που συνάντησα τα παιδιά τον Βασίλη(σ.σ Βουρτζούμη) και γενικά ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσα καθημερινά όταν βρισκόμουν εδώ. Πέρασα δύο πολύ ωραίους μήνες εδώ με καθημερινές διπλές προπονήσεις και πραγματικά ήταν πολύ ωραίο διάστημα».

Δεν αγωνίστηκες σε επίσημο παιχνίδι με την φανέλα του Άρη όμως είχες την ευκαιρία, τόσο προχθές όσο και κατά την παραμονή σου στην ομάδα, να διαπιστώσεις την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη στο Παλέ. 

«Αγαπάω την ατμόσφαιρα του γηπέδου και την ενέργεια που δίνουν οι φίλοι της ομάδας στους παίκτες. Μάλιστα αυτός ήταν ένας από τους λόγους που είπα το «ναι» στον Άρη το καλοκαίρι. Θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούσα να παίξω αλλά η αδρεναλίνη μου από την ατμόσφαιρα ήταν τόσο ψηλά που ήθελα να μπω και να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου να κερδίσουμε το ματς. Οι φίλοι του Άρη δείχνουν την αγάπη τους για την ομάδα και την υποστηρίζουν τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός από αυτό».

Αν σου έλεγε κάποιος το καλοκαίρι ότι πέντε μήνες μετά θα επέστρεφες στο Παλέ για να αγωνιστείς ως αντίπαλος του Άρη τι θα του απαντούσες; 

«Αν μου το έλεγε κάποιος αυτό σίγουρα δεν θα τον πίστευα. Πίστευα ότι θα υπογράψω στον Άρη και θα μπορούσα να αγωνιστώ με την ομάδα όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα. Τώρα αγωνίζομαι στο Ρέθυμνο. Η Κρήτη είναι τελείως διαφορετική πόλη από την Θεσσαλονίκη. Θα έλεγα πολύ διαφορετική. Αλλά είναι και εδώ εξίσου ωραία. Το σπίτι μου είναι ωραίο και χαίρομαι πραγματικά που μπορώ και παίζω μπάσκετ. Έχω βρει πολλούς φίλους και μάλιστα αρκετοί από αυτούς είναι εκτός ομάδας».

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισες από την παρουσία σου το καλοκαίρι στον Άρη; 

«Πραγματικά ένιωσα πολύ άνετα στην ομάδα. Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι θα αγωνιστώ με την φανέλα του Άρη μπροστά σε αυτό το κοινό. Όλοι στον Άρη από τα γραφεία μέχρι τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, με αγκάλιασαν. Πραγματικά με έκαναν να αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου. Ήταν σαν να είχα την οικογένεια μου εδώ πέρα. Πραγματικά όποτε χρειάστηκα βοήθεια σε κάτι ήταν κάποιος εκεί να με βοηθήσει και αυτό πραγματικά το εκτιμώ απεριόριστα».

Ακόμα και μετά από αυτή την περιπέτεια που είχες αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου να αγωνιστείς στο ελληνικό πρωτάθλημα; 

«Ναι αισθάνομαι δικαιωμένος που ήρθα να παίξω στην Ελλάδα. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα που έχει τον σεβασμό όλου του κόσμου. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και με κάνει να νιώθω λες και είμαι στη Νέα Υόρκη. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να παίξει κάποιος επαγγελματικό μπάσκετ. Από την άλλη όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα στις ομάδες όπως αυτό που αντιμετώπισα εγώ στον Άρη με την απαγόρευση της FIBA ενώ κάποιες άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν αρκετά οικονομικά προβλήματα».

 

To Top