ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Κόλλησε” στην Λάρισα o Άρης (0-0), δεν απείλησε όσo έπρεπε, καθoριστικός ο Κουέστα…

Φλύαρος επιθετικά ο Άρης, δεν απείλησε στον βαθμό που θα έπρεπε και μοιραία έμεινε στο 0-0 με την Λάρισα, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κουέστα, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του. Μετά από 18 αγωνιστικές οι κιτρινόμαυροι έφτασαν τους 26 βαθμούς, παραμένοντας στην 4η θέση. Η χειρότερη στιγμή του αγώνα, η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Αμπού Μπα, προς το τέλος του αγώνα από την κερκίδα των Θεσσαλών, απειλώντας μέχρι και για αποχώρηση από τον αγώνα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε να ξεκινήσει τους έντεκα, που έπαιξαν από την αρχή και κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη, για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Σε σχηματισμό 4-4-1-1, Κουέστα στο τέρμα, δεξιά και αριστερά στην άμυνα, οι Ροζ και Κόρχουτ αντίστοιχα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Δεληζήσης και Βέλεθ, με τους Σάσα και Ματίγια στα χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε, λίγο πιο πίσω του ο Λάρσον, με τους Γκάμα και Φετφατζίδη στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ…

Μόλις τρεις τελικές προσπάθειες κατέγραψε στο πρώτο 45λεπτο ο Άρης, που δεν μπόρεσε να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων αγώνων του στο επιθετικό σκέλος.

Στο πρώτο 20λεπτο οι λάθος επιλογές του Άρη στην τελική πάσα δεν του επέτρεψαν να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ότι σημαντικότερο καταγράφηκε μέχρι τότε στον αγώνα, ήταν ένα σουτ του Ουάρντα στο 20΄, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα. Φάση που ξεκίνησε από λάθος του Σάσα στη μεσαία γραμμή.

Στο 22΄, ο Βέλεθ στην προσπάθειά του με το κεφάλι να απομακρύνει την σέντρα του Καρανίκα, παραλίγο να σκοράρει στην δική του εστία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, με τον Κουέστα, ωστόσο, να πραγματοποιεί την εκτίναξη.

Στο 34΄ο Γκάμα βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, αλλά έκανε ένα κακό σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Μία κεφαλιά του Βέλεθ στο 43΄, ήταν αδύναμη και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Κρίστινσον, ενώ η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα για το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε από λάθος του Ισπανού στόπερ. Η ΑΕΛ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, εκμεταλλεύτηκε κακή του πάσα, με τον Κάτσε σχεδόν μόνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, να πιάνει άτσαλα το σουτ και να στέλνει άουτ την μπάλα.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τον Άρη, ήρθε λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Μετά από κούρσα του Φέτφα στο 59΄, ο Ματίγια έδωσε στον Γκάμα που από μακριά σούταρε για να δει την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία της ΑΕΛ!

Η Λάρισα απάντησε στο 64΄, με τον Κάτσε να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, να σουτάρει, αλλά ο Κουέστα με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Φάση διαρκείας για τον Άρη στο 77΄, με τους κιτρινόμαυρους να ανεβαίνουν επιθετικά μετά την είσοδο του Ντιγκινί στον αγώνα. Σέντρα του Ντιγκινί δεν πρόλαβε ο Φέτφα, στη συνέχεια σουτ του Γάλλου μακριά από την εστία και νέο σουτ από τον Μπα, άουτ!

Στο 81΄η Λάρισα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όμως ο Κουέστα ήταν εξαιρετικός σήμερα, με τον Ισπανό να απομακρύνει και αυτόν τον κίνδυνο, από το σουτ του Καρανίκα!

Στο 90+2, ο Φέτφα πήρε την γυριστή κεφαλιά μετά την σέντρα του Ντιγκινί αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κρίστινσον, στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (78΄Μπούστος), Παπάζογλου (86΄Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (93΄Μπάλλας), Μπέρτος, Κάσε, Μπράλιτς

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (63΄Μπα), Ματίγια, Γκάμα (78΄Μαρτίνες), Ιντέγε, Λάρσον (69′ Ντιγκινί), Φετφατζίδης

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών) – Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας),

4ος : Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) – Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

To Top