Κόντε: «Στο μέλλον θέλω να δουλέψω στην Αμερική»

Ο πρώην προπονητής της Ίντερ, Αντόνιο Κόντε, παραχώρησε συνέντευξη σε ξένο Μέσο και μίλησε για την ζωή του ως προπονητής, καθώς και για τα επαγγελματικά του σχέδια.

«Πιστεύω ότι δεν είμαι κάποιος που θα είμαι χαρούμενος με μια βολική κατάσταση. Αντίθετα επιλέγω καταστάσεις οι οποίες είναι δύσκολες. Ο στόχος ήταν ένα τριετές έργο για να επαναφέρει την Ίντερ να έχει φιλοδοξία, σημαντικούς στόχους. Το γεγονός ότι το πέτυχα στη δεύτερη σεζόν μου είναι πολύ ικανοποιητικό.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής, ειδικά στο ανώτερο επίπεδο, επειδή οι προσδοκίες και το άγχος πραγματικά αυξάνονται. Πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτές τις καταστάσεις, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας», είπε αρχικά ο Κόντε και συνέχισε:

«Αναμφίβολα δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής, ειδικά σε υψηλό επίπεδο, γιατί οι απαιτήσεις και το άγχος συνεχώς αυξάνονται. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτές τις καταστάσεις, γνωρίζοντας πως πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

Ως παίκτης, κέρδισα ό, τι ήταν δυνατόν να κερδίσω, αλλά επίσης έχασα πολλά. Όταν χάνεις, μένει μέσα σας η επιθυμία να μην το βιώσεις ξανά, έτσι κάνεις τα πάντα για να το μεταδώσεις στους παίκτες σου όταν είσαι προπονητής».

Σε ερώτηση που βλέπει τον εαυτό του σε πέντε χρόνια απάντησε:

«Θα ήθελα να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες. Θα ήθελα επίσης να δουλέψω στην Αμερική».

To Top