Κόντε: “Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός με Μουρίνιο, πολεμάμε και οι δύο κόντρα σε υπερδυνάμεις”

Ο Αντόνιο Κόντε όχι μόνο έχει αφήσει πίσω του την αντιπαλότητα που βίωσε κόντρα στον Ζοζέ Μουρίνιο όταν ήταν αντίπαλοι στην Premier League αλλά προέβη και σε μελιστάλαχτες δηλώσεις για τον Πορτογάλο με αφορμή το Τότεναμ – Ρόμα.

Λίγο πριν η Τότεναμ και η Ρόμα αναμετρηθούν στην Χάιφα στο πλαίσιο διεθνούς φιλικής αναμέτρησης (30/7, 21:15), πολλοί ήταν εκείνοι που εκτιμούσαν πως το ματς θα “πάρει φωτιά” από τις δηλώσεις των Αντόνιο Κόντε και Ζοζέ Μουρίνιο, λόγω της πολύ μεγάλης κόντρας που ανέπτυξαν πριν μερικά χρόνια στα γήπεδα της Premier League, με τον πρώτο να είναι στον πάγκο της Τσέλσι και τον δεύτερο σε αυτόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έκαναν όμως λάθος, αφού έχει αποδειχτεί πως ο χρόνος είναι ικανός να αμβλύνει και τις πιο μεγάλες αντιθέσεις, κάτι που έγινε στην περίπτωσή τους, με τον Αντόνιο Κόντε όχι μόνο να έχει θάψει το τσεκούρι του πολέμου αλλά να μιλάει με πολύ καλά λόγια τον Πορτογάλο.

“Τώρα έχουμε μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού. Η ιστορία του ποδοσφαίρου έχει δείξει ποιοι είμαστε. Στο παρελθόν άλλωστε, τόσο εγώ όσο και εκείνος είχαμε προβλήματα και με άλλους προπονητές.

Έχουμε το μέγιστο σεβασμό ο ένας για τον άλλο και το Σάββατο θα χαιρετιστούμε κανονικά”, δήλωσε ο Κόντε για να προσθέσει: “Η Ρόμα και εμείς έχουμε τον ίδιο στόχο: να ανταγωνιστούμε τα μεγαθήρια που κάνουν κουμάντο σε Αγγλία και Ιταλία.

Αμφότεροι δουλεύουμε καλά και μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις πάνω σε αυτό. Εμείς έχουμε απέναντί μας την Μάντσεστερ Σίτι, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Λίβερπουλ, την Άρσεναλ, ενώ η Ρόμα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές ομάδες όπως η Ίντερ, η Γιουβέντους και η Μίλαν”.

Ερωτηθείς δε για την παρουσία της Τότεναμ στο περυσινό Conference League που αποκλείστηκε στους ομίλους (αυτό έγινε όταν η UEFA κατοχύρωσε το παιχνίδι της με τη Ρεν στους Γάλλους το οποίο είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού) δήλωσε:

“Δεν ήταν σωστό για τον σύλλογο και τους παίκτες. Θα μπορούσαμε να είμαστε στους πρωταγωνιστές και να φτάσουμε μέχρι τέλους. Με δεδομένο πως δεν τα καταφέραμε εμείς, είμαι χαρούμενος που πήρε το τρόπαιο η Ρόμα”.

To Top