Κόντης: “Μέχρι Τρίτη, Τετάρτη θα έχουμε τελειώσει…”

Την πεποίθησή του ότι ο φάκελος της αδειοδότησης θα είναι έτοιμος στα μέσα της επόμενης βδομάδας εξέφρασε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης!

Ο παράγοντας του Άρη μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “είμαστε πολύ κοντά στο να τελειώσουμε με όλους πρώην και νυν για να σταματήσει και αυτή η ιστορία που καθημερινά ακούω, το πότε δηλαδή θα τελειώσουμε με την διαδικασία της αδειοδότησης. Είναι μια επίπονη διαδικασία που κουβαλάει πληγές από το παρελθόν. Δεν είναι πολύ εύκολο όταν έχεις να κάνεις με πρώην παίκτη να του πεις ότι δεν έχεις αυτά που ζητάει. Κάναμε ένα συγκεντρωτικό μπάτζετ και ακόμα και στα χρήματα που είπαμε ότι φέρουμε, θα έρθει τελικά ένα μεγαλύτερο ποσό για να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις. Δεν είναι ευχάριστο να το λέω αλλά στην πορεία εμφανίζονται παλιές υποθέσεις. Μια από αυτές τελεσιδίκησε χθες και καλούμαστε να πληρώσουμε χρέος 580.000 ευρώ που μας άφησε ο πρώην πρόεδρος. Και σίγουρα είναι εύκολο να λες ότι ο Κόντης έφερνε καραβιές αλλά εσύ υπέγραφες. Μέχρι την προθεσμία που υπάρχει είμαι σίγουρος ότι θα έχουν καλυφτεί όλες οι υποχρεώσεις που έχουμε. Το θέμα με την εφορία είναι σε καλό δρόμο όπως μαθαίνω από τη διοίκηση και αυτό είναι σημαντικό. Τα πράματα για τον κόσμο και τους παίκτες μπορεί να είναι απλά αλλά για εμάς είναι πιο σύνθετα” και συνέχισε: “Ήδη έχουμε κάνει συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές και έχουμε αναλωθεί με αυτούς που έχουν φύγει και αυτοί ίσως δέχονται πιέσεις από διάφορους και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά όταν είναι σε χώρες που δεν είναι εύκολο να επικοινωνείς. Μέχρι και την Τρίτη, Τετάρτη θα έχουν τελειώσει… Οι ποδοσφαιριστές αυτό που περιμένουν είναι να δουν τα χρήματα. Δεν τους δώσαμε να υπογράψουν τα χαρτιά, που τα έχουμε έτοιμα. Θα τους τα δώσουμε και θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους”.

Πρόσθεσε πως “31 Μαρτίου πρέπει να έχουν ημερομηνία οι διακανονισμοί και 4 Απριλίου είναι η τελευταία μέρα για την κατάθεση των δικαιολογητικών. Τα αποτελέσματα θα υπάρχουν πριν τα πλέι οφ, γιατί ήδη υπάρχει ερώτημα της ΕΠΟ προς την Λίγκα. Αυτά θα αποφασιστούν αύριο σε μια συνεδρίαση που έχει η Λίγκα και θα δούμε τι ποινές θα ισχύσουν. Δεν είναι ξεκάθαρο. Η απόφαση είναι της ΕΠΟ και θέτει τις ομάδες προ των ευθυνών της… Μια δύο ομάδες δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα γιατί ακόμα και αυτές που λέμε ότι έχουν ιδιοκτήτες που βάζουν χρήματα, κάνουν μειώσεις στο μπάτζετ 30-40 %. Εμείς δεν έχουμε δανεικούς παίκτες όπως κάποιες ομάδες, οι οποίοι πληρώνονται από τις ομάδες που ανήκουν και τους βοηθάει στο μειωμένο μπάζτετ. Εμείς πληρώνουμε όλους μας τους παίκτες. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι γενικά καλά δομημένο. Το κράτος θα έπρεπε να έχει θέσεις τους κανόνες και τους τηρεί”.

Αναφέρθηκε και στην επόμενη χρονιά και τον σχεδιασμό που έχει ήδη αρχίσει υπογραμμίζοντας πως “η δική μου φιλοσοφία έγκειται στο εξής: πάντα θέλω να έχω μια ομάδα ελκυστική, με παίκτες που είναι πεινασμένοι να παίξουν μπάλα, δεν έρχονται για να κοροϊδέψουν. Και εγώ έφερα παίκτη που όντως κορόιδεψε, αλλά από τα λάθη σου μαθαίνεις. Ξέρω πλέον τις απαιτήσεις και του κόσμου και του συλλόγου, τις οικονομικές και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που να δίνει όραμα, να την αγκαλιάζει ο κόσμος και να είναι δίπλα της και ανεξάρτητα από το μπάτζετ, μπορείς να το κάνεις και τα αποτελέματα έρχονται. Έχουμε κάνει την προεργασία και πιστεύω ότι θα εκπλήξει κόσμο η ομάδα. Φέτος μπορεί να γίνει κάτι πιο δημιουργικό, πιο ωραίο και φέρει τον κόσμο πίσω…”.

Για την μειωμένη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο είπε πως “οι εισπράξεις από τα εισιτήρια με τον ΟΦΗ ήταν 12.000 ευρώ. Μιλάμε για δύσκολες συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι πολλοί παράγοντες κάνουν τον κόσμο να μην έρχεται στο γήπεδο. Σίγουρα ένας είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, η απαξίωση του αθλήματος μετά όσα έγιναν φέτος κάνει τον κόσμο να απομακρύνεται και σίγουρα έχουν συνηθίσει τον Άρη να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και να είναι πιο ελκυστικός. Ακόμα όμως και όταν έχεις κόσμο, δεν μπορείς μόνο με τον αυτόν να συντηρήσεις μια ομάδα με απαιτήσεις”.

Για σημερινά δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Γιάννη Γιαννιώτα επεσήμανε πως “η διοίκηση έχει μιλήσει με τον Γιαννιώτα από τα πρώτα παιχνίδια που έκανε προκειμένου να είναι καλύτερες οι συνθήκες για το παιδί. Είναι στις προτεραιότητες και για αυτόν αλλά και για άλλα παιδιά να γίνουν αναπροσαρμογές. Έχουν πολύ δρόμο όλοι οι νέοι παίκτες. Με τον Γιαννιώτα έχω μείνει έκπληκτος με την αγάπη που έχει δείξει για αυτό που κάνει. Ερχόταν για δύο χρόνια κάθε μέρα από Χαλκιδική. Αυτό δείχνει θέληση”.

Για το πως αντιλαμβάνεται ο Μανουέλ Μασάδο την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε ότι “και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι και στην πατρίδα του αλλά και στην Ισπανία υπάρχει πρόβλημα. Απλά εκεί δεν πληρώνουν την εφορία. Αν το κάναμε και εμείς δεν θα είχαμε απλήρωτο κανένα παίκτη. Αν έχεις πληρώσει μέσα σε δύο χρόνια οχτώ εκατομμύρια και η προηγούμενη διοίκηση έχει δώσει μόνο τρία, κάνε το λογαριασμό μόνος σου”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top