Κόντης: «Ναι, ζητήσαμε ακύρωση της βαθμολογίας»!

Την επιβεβαίωση της είδησης ότι ο Άρης πρότεινε να ακυρωθούν οι μέχρι τώρα αγωνιστικές και η βαθμολογία και να ξεκινήσει από την αρχή το πρωτάθλημα έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης, σε συνέντευξή του στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου με αφορμή το θέμα της αύξησης των ομάδων στη Σούπερ λίγκα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα ανέφεραν χθες οι πληροφορίες από την Αθήνα και σας παρουσίασε το PRESSARIS σχετικά με την πρόταση να «σβηστούν» οι έξι πρώτες αγωνιστικές.
 

Ο Κόντης αρχικά ανέφερε: «Η λίγκα το πρότεινε και θέλανε να αποφασίσουμε προχθές ψηφίζοντας σχετικά με την αύξηση των ομάδων σε 18. Η στάση της ΠΑΕ Άρης ήταν αυτής της λογικής. Ότι δηλαδή αν το επιτρέπει ο ΚΑΠ και ξεπεραστεί με την συναίνεση της ΕΠΟ να δούμε έπειτα τεχνικά πως θα γίνει με τις ημερομηνίες. Έχουμε ένα πρόγραμμα με 16 ομάδες. Οι Τετάρτες μέχρι την εποχή του Μαΐου είναι 28 αν δεν υπολογίσουμε κύπελλα και εθνικές».
Για την συγκεκριμένη πρόταση του Άρη είπε: «Κάναμε μία πρόταση ‘αν θέλετε να το κάνουμε έτσι τότε να ακυρώσουμε τη βαθμολογία και με νέα κλήρωση να γίνονται 9 παιχνίδια κάθε Κυριακή’. Γίνεται μία ‘μη νόμιμη’ διευθέτηση γιατί να μη γίνει αυτό; Δε πηγάζει από το ότι εμείς χάσαμε κάποιους βαθμούς. Είμαι βέβαιος ότι θα τους αναπληρώσουμε. Για να γίνουν 18 πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες ούτε να έχουμε απώλεια από τα τηλεοπτικά που είμαστε κάθετα αντίθετοι».

Και υπενθύμισε την παλαιότερη θέση του Άρη:
«Παρακάμψαμε κάποια άλλα θέματα γιατί θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Όταν ο Άρης είχε θέσει θέμα να γίνουν 18 ομάδες για να συμμετάσχουμε τότε δεν προχώρησε. Δεν υπήρχαν άλλες διαμάχες δικαστικές όπως σήμερα».

Σχετικά με τα εμπόδια που παρουσιάζονται: «Πρέπει να δούμε όλους τους όρους κυρίως τεχνικά γιατί βλέπουμε το πρόβλημα του ΚΑΠ να ξεπερνιέται. Σε λίγο θα φτάσουμε όλη η Β΄ εθνική να θέλει να ανέβει στην Α΄. Ο Πανθρακικός δε μετείχε ούτε στα πλέι οφ. Πρέπει να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα και να βάλουμε πλώρη για κάτι καινούργιο. Έχουμε απώλεια στην παρουσία του κόσμου στο φετινό πρωτάθλημα και δεν είναι μόνο η οικονομική ανέχεια ως αιτία».
Ως διαβεβαίωση θέλουμε ότι δε θα αλλάξει το πρόγραμμα και δε θα καταργηθούν τα πλέι οφ. Θα πούμε όχι αν μας βάλουν 7-8 παιχνίδια μαζεμένα. Πιστεύω ότι θα τους κερδίσουμε τους βαθμούς στο βάθος του χρόνου».

Για τις φήμες περί μη διοργάνωσης του κυπέλου υπογράμμισε: «Το κύπελλο είναι προϋπόθεση της UEFA».

Για την αποδοχή που έτυχε η πρόταση που έγινε: «Συνάδελφος σας (σ.σ. δημοσιογράφος) έγραψε σχόλιο κοιτάξτε μυαλό παραγόντων και θεώρησαν ότι είπα εγώ ένα αστείο. Από τη στιγμή που δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ να γίνει αύξηση ας γίνει και η πρότασή μας μη προβλεπόμενη».

Ενώ επανέλαβε: «Το βασικό πρόβλημα είναι οι ημερομηνίες. Αν ξεπεραστεί αυτό και συναινέσει η ΝΟVΑ και οι ομάδες για τα χρήματα που θα πάρουν, νομίζω ότι θα γίνουν 18. Αν το 18 είναι για φέτος θα πρέπει να είναι και για του χρόνου. Είναι πρόταση της λίγκας να γίνει για δύο τρία χρόνια και να πέσουν τρεις. Αύριο θα αποσαφηνιστούν τα πράγματα. Προσφεύγουν ομάδες σε τοπικά δικαστήρια και η λίγκα σέβεται τις αποφάσεις».

Καταλήγοντας και ενόψει του ντέρμπι, σχολίασε το νέο Πειθαρχικό Κώδικα: «Δεν υπήρξε καμία αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα. Πέρασε ο νέος και υπάρχει ένα αίτημα των ομάδων για τους πυρσούς, τα λέιζερ και τα υβριστικά, να μην είναι βαρύτατα τα πρόστιμα. Ακόμα περιμένουμε. Δίκασαν οι δικαστές με ελαστικότητα.
Ο κόσμος παραινεί εμάς ξέρει πως θα συμπεριφερθεί και τι θα κάνει. Παραίνεση στους παίκτες να δουν με σοβαρότητα την κατάσταση ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

 

To Top