Κόντης: «Το χαμένο έδαφος, οι επενδυτές, ο Νέρι και ο κόσμος του Άρη»

Το έναυσμα για ακόμη πιο δυνατή συνέχεια, αλλά και για ακόμη παραπάνω στήριξη έδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης. Ο Κόντης έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου, μίλησε για το… comeback του Άρη και τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών που πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει δυνατά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόντης στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του Συλλόγου:

Αρχικά μίλησε για τις διαφαινόμενες διαπραγματεύσεις με επενδυτές, σχολιάζοντας: «Οι όποιες κινήσεις έχουν γίνει, δεν εξαρτώνται από ραντεβού. Εξαρτάται από τη διοίκηση. Γράφτηκε ότι θα πάει ο καθένας στην Ελβετία ο πρόεδρος, ή εγώ η ο οποιοσδήποτε. Ξέρω ότι έχει αγωνία ο κόσμος, αλλά δεν μπορείς να τον έχεις στην πρίζα συνέχεια», για να συνεχίσει: «Την άλλη φορά που δεν πήγα εγώ, έγραφαν δεν πήγε ο Κόντης, άρα κάτι τρέχει. Ο Κόντης πήγε, γιατί να πάει αυτός. Δε θα γίνονται πράγματα επειδή το γράφουν ορισμένα σάιτ. Όταν μαθαίνω να συμβαίνει κάτι και να βγαίνει ειδησεογραφικά, θα το κόβω άμεσα όποτε περνάει από το χέρι μου κι όσο περνάει».

Στη συνέχεια ανέφερε σχετικά με την αναγέννηση του Νέρι Καστίγιο: «Κοιτάξτε, εγώ δεν είμαι ο προπονητής του, απλά είμαι ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή ήμουν αντίθετος στην εξόντωσή του ποδοσφαιρικού του ταλέντου, στο πλαίσιο της βλακείας ενός προπονητή, για μικροπράγματα. Δεν πρέπει να ασχολείσαι με τοπ ποδόσφαιρο, όταν λειτουργείς έτσι. Είμαι κάθετα αντίθετος. Έχουν φύγει παίκτες πολύ τα τελευταία χρόνια, από λάθη προπονητών κι αναγκαζόμαστε εμείς να τους πληρώνουμε μετά. Αυτά θα σταματήσουν δηλαδή σταμάτησαν ήδη. Όσο μπορώ και περνάει από το χέρι μου θα το κόβω αυτά, αν δεν μετράει ο λόγος μου θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω», αποδίδοντας και τα εύσημα στον Γιάννη Μιχαλήτσο:
«Όσο μεγαλύτερο ταλέντο έχει ένας ποδοσφαιριστής, τόσο μεγαλύτερες ιδιοτροπίες έχει. Μιλάει πολύς κόσμος, και είναι ένα παιδί το οποίο βγάζει πολλά χρήματα, που άλλοι δεν τα βγάζουν σε πολλές γενιές. Για να βάλεις σε καλούπια τέτοιο παίχτη πρέπει να τον διαπαιδαγωγήσεις. Πρέπει να είναι καλός παιδαγωγός ο προπονητής. Δεν έχει να κάνει με έναν υπάλληλο της ΔΕΗ. Θέλει να του βγάλεις το φιλότιμο κι ο Μιχαλήτσος του το έβγαλε. Δεν έκανε αγγαρεία. Ο Νέρι έχει εκτίμηση στον Άρη. Δεν ήρθε για τα λεφτά. Στη Σαχτάρ έπαιρνε πιο πολλά και εδώ είχε και την ευκαιρία της προσφυγής και δεν το έκανε. Δεν ήρθε να κοροϊδέψει».

Όσον αφορά τον Μανουέλ Μασάδο, τόνισε: «Μέσα στη δυσκολία που είχαμε για να επιλέξουμε και τον προπονητή, με διάφορα κριτήρια που ήταν υπέρ του. Όχι γιατί ήταν αντίπαλός μας σε ένα παιχνίδι του ΟΥΕΦΑ. Όχι γιατί ήταν αντίπαλός μας. Μιλήσαμε με τον μάνατζέρ του και όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν τι λέω. Είναι ένας ήρεμος άνθρωπος και το ότι κατόρθωσε να βάλει ορθολογικά να παίζει η ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι μικροί πλέον αναδεικνύονται. Εγώ ήμουν ο πρώτος που πήγε και εισηγήθηκε την απόκτηση του Τριανταφυλλάκου. Όταν όμως ο συγκεκριμένος έπαιζε όπως τις προηγούμενες φορές. Ίσως δεν ήταν έτοιμος ή ήθελε δουλειά. Όμως δεν είναι τυχαίο το ότι τώρα παίζει εξαιρετικά και βγάζει ποιότητα. Αυτό θα συμβεί και με τους υπόλοιπους. Τον Αγγελούδη, τον Κατίδη, τον Γιαννιώτα και όλους. Πλέον φαίνεται να πετάνε οι μικροί. Λένε να παίζουν οι μικροί. Λοιπόν όποιος αξίζει θα παίζει».

Για τους νέους παίκτες, οι οποίοι παίρνουν χρόνο συμμετοχής, επισήμανε: «Το ποδόσφαιρο είναι πολύ μικρό, έχει πολύ μικρό χρόνο ζωής. Δε θα πρέπει να παρασύρονται από τους γονείς, διότι πολύ γονείς κατέστρεψαν τα παιδιά τους και βέβαια από το νέο δαίμονα της εποχής, το facebook! Πέρυσι έγινε μία παρεξήγηση με τον Κατίδη που κάτι άλλο έγινε κι αλλιώς ερμηνεύτηκε».

Σχετικά με τη διαιτησία, υπογράμμισε: «Είναι λάθος η αντίληψη του… γιατί δεν φωνάζω. Το φωνάζω για να ακουστώ, ώστε να πάρω σφύριγμα την άλλη Κυριακή. Φωνάζεις διότι δεν είναι8 καλή η διαιτησία ή γιατί κάποιος σε στήνει; Αν σε στήσει θα αλλάξει την άλλη βδομάδα αυτό; Φωνάζεις όταν βλέπεις ότι πλέον δεν αλλάξει κάποια κατάσταση και δεν ξέρεις τι γίνεται. Εμείς ζητήσαμε να αλλάξει ένα άτομο που ευθύνεται για τους ορισμούς. Εχθές είχαμε εξαιρετική διαιτησία. Θα μπορούσα να φωνάξω γι’ αυτά τα τρία λεπτά που παίχτηκαν επιπλέον εχθές και ήταν λάθος, διότι μπορεί να τραυματιζόταν κάποιος. Πάντως καθένας μπορεί να φωνάζει για το ότι θέλει».

Για τη δύσκολη συνέχεια, ανέφερε: «Έδαφος δεν έχει καλυφτεί ακόμη. Έχει γίνει το αυτονόητο. Το έδαφος θα καλυφτεί με τις επόμενες δύο νίκες που θα έρθουν, για να μιλάμε και σοβαρά. Χάσαμε βλακώδεις βαθμούς, όπως με τον Πανιώνιο και αν δε συνέβαινε αυτό θα ήμασταν πιο ψηλά».

Τέλος, μίλησε για το ακριβό εισιτήριο στην Ξάνθη, αποδίδοντας και τα εύσημα στον κόσμο: «Μέχρι πέρυσι ήταν 50 ευρώ. Πρότασή μας ήταν να μειωθεί. Πολλοί γνωρίζουν ότι όπου παίζουν ομάδες σαν τον Άρη και το βλέπουν σαν τρόπο να κερδίσουν χρήματα. Εγώ χθες ήμουν άρρωστος και δεν πήγα. Κάποιοι ήταν άρρωστοι και πήγαν, παιδεύτηκαν ώστε να πάνε και να έρθουν, είχαν προκλήσεις στο δρόμο και ήθελα χθες να σφίξω το χέρι καθενός εκεί. Ποτέ δεν έγλειψα κανένα και είπα μεγάλα λόγια. Αυτοί είναι το όραμα της ομάδας. Τώρα καταλαβαίνουν οι παίκτες τι είναι Άρης. Ο Φατί πήγε κι έδωσε τη φανέλα σε έναν από αυτούς που έμειναν και μετά τη δεύτερη διακοπή του ρεύματος. Κι αυτόν τον κόσμο υπάρχουν κάποιοι λίγοι, κακόβουλοι, οι οποίοι πέρασαν προσπαθούν να τον δικάσουν, όμως ο κόσμος τους έχει απομονώσει και θα τους τελειώσει».

To Top