Κόντρα ομοσπονδίας και La Liga στην ομοσπονδία με φόντο τα τηλεοπτικά

Οι κόντρες ομοσπονδίας και διοργανώτριας αρχής πρωταθλήματος δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα. Ανάλογο… προνόμιο έχουν αυτές τις μέρες και οι Ισπανοί. Λόγος της διαφωνίας οι ημέρες διεξαγωγής αγώνων πρωταθλήματος και ουσία του ζητήματος, τα τηλεοπτικά έσοδα.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει αποφανθεί πως οι φίλαθλοι δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος Παρασκευή και Δευτέρα, ενώ κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνεται από τη διοργανώτρια αρχή χωρίς την έγκρισή της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργανώτριας, την Παρασκευή 16 Αυγούστου γίνεται σέντρα με το παιχνίδι Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα, ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο παιχνίδια για την Δευτέρα 19/8.

Μετά την διαφωνία με την ομοσπονδία το αρμόδιο όργανο της δικαιοσύνης άλλαξε τις ημερομηνίες και όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να γίνουν Σαββατοκύριακο.

Το σίριαλ δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς η La Liga έχει ζητήσει ακρόαση στο δικαστήριο στις 7 Αυγούστου προκειμένου να επιχειρήσει να αλλάξει την κατάσταση, τονίζοντας πως με τη στάση της ομοσπονδίας υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για ένα ακόμη από τα επεισόδια στην κόντρα  διοργανώτριας και ομοσπονδίας. Τελευταίο από τα προηγούμενα ήταν να μην επιτρέψει η ομοσπονδία την διεξαγωγή του αγώνα Μπαρσελόνα-Χιρόνα στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάιο.

Καμία από τις πλευρές δεν υποχωρεί στις θέσεις της και η La Liga θεωρεί βέβαιη την διεξαγωγή των αγώνων των πρώτων τριών αγωνιστικών στις ημερομηνίες που αρχικά είχε δημοσιοποιήσει με έναρξη του πρωταθλήματος ημέρα Παρασκευή.

To Top