ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κόντρα σε δύο γνώριμα πρόσωπα ο Άρης στη Λάρισα

Ο Άρης αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας τη Λάρισα και απέναντί τους οι «κιτρινόμαυροι» θα βρουν γνώριμα ως προς την ομάδα πρόσωπα.

Πρόκειται για τους Κεν Μπράουν και Σπύρο Μούρτο. Ο πρώτος αγωνίστηκε πέρσι στον Άρη, ενώ και το καλοκαίρι έγινε μια κουβέντα για να παραμείνει, με τον Σάββα Καμπερίδη να επιλέγει (περισσότερο για ηθικούς λόγους) τον Μάριο Τσάλμερς για τη θέση του πλέιμεϊκερ. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί τον τρίτο σκόρερ της Λάρισας (11,4 πόντοι) πίσω από τους Σμιθ και Γουέμπ, ενώ δίνει 4 ασίστ, κάνει 2,4 κλεψίματα αλλά και 3 λάθη ανά παιχνίδι.

Αναφέρει σχετικά ο ΕΣΑΚΕ: «Δύο από τους παίκτες του φετινού ρόστερ της Λάρισας Bread Factory έχουν «κιτρινόμαυρο» παρελθόν. Ο ένας πρόσφατο και ο άλλος πολυετές. Ο Κεν Μπράουν αγωνίστηκε στην περσινή σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και σε 11 αγώνες είχε 13,7 πόντους με 49,1% στα τρίποντα και 3,2 ασίστ.

Ο Σπύρος Μούρτος αντιμετώπισε τις δύο προηγούμενες σεζόν τον Άρη ως παίκτης του Ηφαίστου. Στο «Παλέ» πέρασε οχτώ σεζόν, με διακοπή δύο περιόδων. Από το 2008 ως το 2010 και από το 2012 ως το 2018. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων μέτρησε 185 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League που το κατατάσσουν στην 3η θέση της ιστορικής λίστας του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Παναγιώτη Λιαδέλη (206) και τον Ντίνο Αγγελίδη (193).

Τις δύο ομάδες ενώνει και ο Κώστας Τσιρογιάννης που πέρσι αγωνίστηκε στη Λάρισα Bread Factory και φέτος ανήκει στο δυναμικό του Άρη».

To Top