Κόντρα σε Ολυμπιακό, Μασούρα και… παράδοση ο Άρης

Αφού την περασμένη Κυριακή (15/1) έπαιξαν για το πρωτάθλημα, Ολυμπιακός και Άρης συναντώνται και πάλι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τετάρτης (18/1, 19:00).

Όπως και πριν από δύο χρόνια, έτσι και τώρα η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους στα προημιτελικά. Το 2021 ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να προκριθεί στην εκπνοή του δεύτερου αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με γκολ του Αντρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος είχε πιάσει… στον ύπνο τον Χουλιάν Κουέστα.

Οι αντίπαλοι του Νέου Φαλήρου έχουν αναμετρηθεί σε άλλους 16 αγώνες Κυπέλλου και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Άρης δεν έχει νικήσει ποτέ εντός έδρας σε έξι συναντήσεις. Το 1970 και το 1972 είχε πανηγυρίσει προκρίσεις στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε μονά παιχνίδια κι έκτοτε δεν έχει νίκη σε εννέα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Όπως και γενικότερα οι Θεσσαλονικείς δεν τα καταφέρνουν στον Πειραιά, όπως αποδείχθηκε και την Κυριακή (15/1), με τον Γιώργο Μασούρα να κάνει τη διαφορά, περνώντας ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο 29χρονος διεθνής Έλληνας εξτρέμ έχει γίνει… κακός δαίμονας του Άρη, αφού έφτασε τα 8 γκολ εναντίον του σε 17 παιχνίδια (13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες). Μπροστά από τον πρώην άσο του Πανιωνίου είναι μόνο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε σκοράρει 10 φορές κόντρα στους «κίτρινους».

Η παράδοση, γενικότερα, είναι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Άρης μπορεί να κέρδισε δις μέσα στο 2022 τους «ερυθρόλευκους», για την 26η αγωνιστική της περυσινής σεζόν και την 5η της φετινής, ωστόσο η προηγούμενη επιτυχία – σε όλες τις διοργανώσεις – χάνεται στα βάθη του χρόνου. Ήταν 28 Απριλίου του 2010 όταν ο Άρης κέρδιζε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρεμιέρα των Play Off εκείνης της σεζόν, χάρη σε δυο γκολ του Αμερικανού Εντι Τζόνσον, στο 40’ και στο 90’+3’.

Ακολούθησαν 24 παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στα οποία οι Πειραιώτες κατέγραψαν 18 νίκες και 6 ισοπαλίες, έως ότου γνωρίσουν την ήττα τον περασμένο Μάρτιο. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού σημειώθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2002 κι ήταν το 1-0 στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Νορντίν Ζμπαρί (79’). Δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα, στις 8 Φεβρουαρίου του 1987 είχε προηγηθεί το 1-2 (62’πέν. Αλεξίου – 19’ Νίκιτς, 36’ Μουρατίδης) και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ τελευταία νίκη του Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν αυτή στις 11 Ιουνίου του 1983, το 0-1 με το γκολ του Ουλφ Ερικσον (19’).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top