ΑΠΟΨΕΙΣ

Κόντρα στα (ύποπτα) εμπόδια, ο Άρης βγάζει χαρακτήρα και “απαντά” με… ποδόσφαιρο!

Μάρτυρες πολλών περίεργων καταστάσεων το τελευταίο διάστημα γύρω από τον Άρη, εις βάρος του Άρη. Δυσκολίες και εμπόδια που λογικό είναι να δημιουργούν μία ανησυχία. Και κάπου εκεί έρχεται η ποιότητα και ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας, για να δώσει λύσεις και να προσφέρει, έστω και προσωρινά, ανακούφιση…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Η χθεσινή νίκη επί της Ξάνθης, είχε την δική της ιδιαίτερη σημασία. Δεν είμαι μόνο το +3 που απέκτησε ο Άρης απέναντι στους… διώκτες του, αλλά πρόκειται και για ένα “τρίποντο” που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα, ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Σε μία χρονική περίοδο, που στον Άρη συμβαίνουν πολλά και για τα οποία δεν έχει ευθύνη ο ίδιος. Συνηθισμένος, άλλωστε, στο να του βάζουν… τρικλοποδιές με την πρώτη ευκαιρία όταν βρίσκει τον δρόμο του.

Στην πλέον κατάλληλη χρονική περίοδο, ο Άρης βγάζει στον αγωνιστικό χώρο την πραγματική ποιότητά του σαν ομάδα, αλλά και τον χαρακτήρα του. Αυτό τον οποίο έχει “σφυρηλατήσει” σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αρχή της παρουσίας του ο Μίχαελ Ένινγκ, αναγνωρίζοντας πως αυτή η ομάδα, με αυτές τις προσωπικότητες, πρέπει οπωσδήποτε να διακατέχεται -αποκλειστικά και μόνο- από την νοοτροπία του νικητή.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν μέτριο έως και κακό, αλλά στο β΄μέρος, είδαμε τον Άρη να παίζει μονότερμα την Ξάνθη και να δημιουργείται για μία ακόμα φορά η απορία, πως αυτές οι δύο ομάδες μέχρι και χθες ήταν ισόβαθμες στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ η ποιότητα του Άρη είναι δύο κλάσεις πάνω. Λίγο η διαιτησία (σαν αυτή καλή ώρα του Φωτιάδη χθες), λίγο η αφέλεια των “κιτρινόμαυρων” σε κάποια ματς και η απάντηση δόθηκε…

Κόντρα, λοιπόν, στα (ύποπτα) εμπόδια (βλέπε Ντουρμισάι, μεταγραφικό ban από FIFA), αλλά και στις δυσκολίες που προκύπτουν (τραυματισμοί, τιμωρίες, μειωμένες επιλογές), ο Άρης προσπαθεί να παίξει… ποδόσφαιρο! Αυτό που έχουν ξεχάσει ομάδες τύπου Ξάνθης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διότι το χθεσινό που έπαιξε η ομάδα της Θράκης, μόνο ποδόσφαιρο δεν το λες. Καθυστερήσεις, διπλή ζώνη άμυνας και πολύ ξύλο…

Η είσοδος του Ντιγκινί στο δεύτερο ημίχρονο, αντί του όχι και τόσο καλού χθες Μαντσίνι, έδωσε έναν άλλο αέρα επιθετικά. Ο Άρης πήρε ακόμα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και μπόρεσε να διασπάσει περισσότερες φορές την πολυπρόσωπη άμυνα της Ξάνθης. Συν τις άλλοις, άπαντες στην ομάδα αντιλήφθηκαν πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο στο β΄μέρος κι έτσι έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό, προκειμένου να αποφύγουν την “γκέλα”.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος ήταν χθες εξαιρετικός, ακόμα κι όταν η υπόλοιπη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, έδειχνε παγιδευμένη, στον τρόπο παιχνιδιού της Ξάνθης. Είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε πέρσι αν δεν είχε τραυματιστεί, πόσο καλύτερος θα ήταν φέτος και πόσο πολύ θα είχε βοηθήσει τον Άρη, ειδικά στην αρχή της σεζόν, με τα ευρωπαϊκά ματς…

Υ.Γ. Η δικαίωση του Άρη στο θέμα του Φιορίν Ντουρμισάι λύνει τα χέρια του Ένινγκ. Ο 23χρονος επιθετικός αποκτά και πάλι δικαίωμα συμμετοχής και… ανακουφίζει αγωνιστικά τον Γερμανό, που έβλεπε χθες την ομάδα του να δυσκολεύεται πολύ επιθετικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αδυνατούσε να γεμίσει το αντίπαλο “κουτί”, απόντος ενός φορ περιοχής.

Υ.Γ.1. Εκανε όσο καλύτερα μπορούσε την… δουλειά του ο Φωτιάδης. Αφού δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε βαθμολογική απώλεια τον Άρη, είπε να τον… αποδυναμώσει, με κίτρινες κάρτες. Ευτυχώς, που δεν τραυματίστηκε και κανείς, διότι σε κάθε σκληρό μαρκάρισμα παίκτη της Ξάνθης, μόνο που δεν μοίραζε… συγχαρητήρια!

Υ.Γ.2. Αποδείχθηκε ξανά πόσο πολύτιμος είναι ο Λούκας Σάσα. Χαφ που τα κάνει όλα, κερδίζει μέχρι και πέναλτι!

Υ.Γ.3. Για μία ακόμα φορά στο… κενό, η προσπάθεια του γνωστού αντί-Αρειανού, δικηγόρου-συγγραφέα.

 

 

 

 

 

To Top