Κόντρα στην Τσεχία η Εθνική Γυναικών για την πρώτη νίκη στα προκριματικά του Eurobasket 2025

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 θέλει να πετύχει η Εθνική Γυναικών υποδεχόμενη σήμερα την Τσεχία στην Χαλκίδα (17:00). Η ελληνική ομάδα έχει εξασφαλισμένη πρόκριση στα τελικά, καθώς θα είναι οικοδέσποινα της διοργάνωσης που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο θέλει τη νίκη για να πλασαριστεί όσο ψηλότερα γίνεται στα γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρώτη αγωνιστική του 9ου ομίλου γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 76-67. Ο Πέτρος Πρέκας έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς πέρα από την Μαριέλλα Φασούλα που υπέστη ρήξη χιαστού και τη Δευτέρα χειρουργήθηκε, εκτός μάχης για σήμερα είναι και η Έλενα Τσινέκε, που έχει ένα μικρό μυϊκό πρόβλημα στην αριστερή γάμπα που καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή της.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου για την πρώτη αγωνιστική η Γερμανία συνέτριψε με 85-41 την Τσεχία στην Πράγα. Σημειώνεται πως και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του γκρουπ έχουν εξασφαλισμένη πρόκριση στα τελικά, καθώς θα φιλοξενήσουν αγώνες της πρώτης φάσης.

Κόντρα στην Τσεχία η Εθνική Γυναικών για μία θέση στα προημιτελικά του EuroBasket 2023

Η Εθνική Γυναικών έχει σήμερα (19/6) μία δουλειά. Η ομάδα του κόουτς Πρέκα αντιμετωπίζει την Τσεχία (18:00, ΕΡΤ2 και Novasports Prime) σε αγώνα νοκ-άουτ του Eurobasket 2023, ψάχνοντας την νίκη που θα της φέρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έφτασε με το σπαθί της μέχρι εδώ, κατακτώντας την τρίτη θέση στον όμιλό της και θέλει κόντρα στην δυνατή Τσεχία των Βοράκτσκοβα και Μπρεζίνοβα να κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στα προημιτελικά, την νικήτρια του ζευγαριού περιμένει ήδη η Ουγγαρία.

To Top