Κόντρα στον ΚΑΠ η απόφαση της Σούπερ Λίγκας

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας μπορεί να αποφάσισε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε με τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής στο τριήμερο 12-13-14 Ιανουαρίου 2019 και μοιραία η σεζόν να ολοκληρωθεί μια εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έπραξε και το ορθό… Για να ακριβολογούμε η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας με την ανοχή της ΕΠΟ (αφού ο εκπρόσωπος της ψήφισε λευκό) καταπάτησε τον ΚΑΠ!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ από το a-sports.gr: “Και αυτό, διότι ο κανονισμός στο άρθρο 22 (πρόγραμμα αγώνων) αναφέρει ρητώς ότι όταν υπάρχει αναβολή αγωνιστικής στον α’ γύρο αυτή υποχρεωτικά διεξάγεται εμβόλιμα. Δηλαδή, ότι θα έπρεπε πρώτα να γίνει η 16η αγωνιστική και μετά να γινόταν η 15η. Ωστόσο, τον ΚΑΠ δεν τον υπολόγισε η πλειοψηφία των ομάδων ακολουθώντας τη θέληση των καναλιών για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε ελέω της αποχής των διαιτητών για τον ξυλοδαρμό του ρέφερι Τζήλου.

Σας αναφέρουμε όμως, τι ακριβώς λέει ο ΚΑΠ στο άρθρο 22 παράγραφος 6 για το όλο ζήτημα, ώστε να μην υπάρχουν απορίες: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Σε αυτή την περίπτωση αυτοί οι αγώνες ορίζονται προ δύο (2) ημερών».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η νομική υπηρεσία της διοργανώτριας, υπογράμμισε ότι ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και η 15η αγωνιστική θα πρέπει να είναι εμβόλιμη, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος (13 έναντι 3 με μειοψηφία Ολυμπιακού, Πανιωνίου και Άρη) η εισήγηση αγνοήθηκε”!

To Top