Κόντρα στον Πάσαλιτς και τον Μπάβτσιτς η Εθνική Ανδρών

 Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι σήμερα (18:00) ο δεύτερος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας των ανδρών στο τουρνουά που διεξάγεται στο Ουλμ της Γερμανίας. Οι διεθνείς μας καλούνται να δείξουν ότι έμαθαν το μάθημα τους από το πάθημα στο χθεσινό παιχνίδι με τα Σκόπια.

Ο ρόλος που εξυπηρετούν οι φιλικοί αγώνες προετοιμασίας, είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεται στην ιδιότητα τους… Προετοιμασία. Και μια ήττα, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την Εθνική μας ομάδα μετά από την ανάλυση που θα την κάνει το τεχνικό τιμ.

Η κακή άμυνα ήταν αυτό που κράτησε την Ελλάδα μακριά από την νίκη σύμφωνα με τον Αντρέα Τρινκιέρι. Το παθητικό των 69,6 πόντων ανά αγώνα που μετρά στα έξι φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει (ανάμεσά τους και παιχνίδια με αδύναμες ομάδες όπως η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και το Φλόριντα Στέιτ) σίγουρα δεν είναι κολακευτικός απολογισμός. Αντίθετα, οι 83,8 πόντοι που σκοράρει η Εθνική κατά μέσο όρο δεν αποτελούν πρόβλημα, ούτε προβληματίζουν οι 75 πόντοι που πέτυχε χθες, σε μια βραδιά με κακά ποσοστά σε δίποντα (15/31) και τρίποντα (8/28).

Στο ρόστερ της Βοσνίας υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, με κορυφαίους τους Μίρζα Τελέτοβιτς (Νετς), Ζακ Ράιτ (Μπάμπεργκ και άλλοτε του Ρεθύμνου) και Νιχάντ Τζέντοβιτς (Μπάγερν), αλλά και  τους γνώριμους στους φίλους του Άρη από τη θητεία τους στην ομάδα, Μοχάμεντ Πάσαλιτς και Έντιν Μπάβτσιτς.

Αυτή θα είναι η 13η αναμέτρηση των δύο ομάδων (θα ακολουθήσει άλλη μία την Τρίτη στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις). Στις προηγούμενες 12 η Ελλάδα είχε μόνο νίκες, μάλιστα με μέσο όρο διαφοράς τους 17,3 πόντους.

Πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν αυτή στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2011, όταν η Εθνική είχε επικρατήσει.

πηγή: superbasket.gr

To Top