Κόντρα στα Τρίκαλα (18.00) το πρώτο από τα δύο βήματα για την εξάδα!

Τα πράγματα εδώ που έχει φτάσει το πρωτάθλημα είναι πολύ απλά. Ο Άρης χρειάζεται δύο νίκες για να αποφύγει στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αν θα βγει έκτος ή πέμπτος εξαρτάται και από το τι θα κάνουν ΚΑΟΔ και Κηφισιά. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ίδιος είναι δύο νίκες, αρχής γενομένης από τον σημερινό (18.00) αγώνα με τα Τρίκαλα στο Αλεξάνδρειο.

Ζητούμενο για τον Άρη (και για τα Τρίκαλα) είναι πώς θα παρουσιαστεί μετά από διακοπή 19 ημερών. Οι κίτρινοι έπαιξαν τελευταία φορά επίσημο αγώνα στις 5 Απριλίου, όταν κέρδισαν τον Ίκαρο στη Χαλκίδα. Έκτοτε κάνουν προπονήσεις, έπαιξαν δυο φιλικά, είχαν κάποια ρεπό, μεσολάβησε και το Πάσχα. Όλα αυτά τα δεδομένα αλλάζουν μια ομάδα. Την επηρεάζουν. Αν το κάνουν θετικά ή αρνητικά θα φανεί στο παρκέ και αυτό θέλει να δει και ο Μίλαν Μίνιτς, ο οποίος προσπάθησε όσο αυτό ήταν δυνατό να κρατήσει την ομάδα του σε αγωνιστική εγρήγορση.

Αναφέρθηκε χθες στην απουσία των εφήβων από τις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας λόγω του πανελληνίου πρωταθλήματος και όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χάνει μια ομάδα τρεις παίκτες που προπονούνται όλον τον χρόνο μαζί της, γιατί πολύ απλά βγαίνει από το πρόγραμμά της. Δεν είναι φυσικά δικαιολογία για τυχόν άσχημη απόδοση, αλλά είναι ένα δεδομένο που προσμετράται.

Αγωνιστικά, ο Άρης παίζει απέναντι σε μια ομάδα που έχει καλούς Αμερικανούς και τίποτα άλλο, που να μπορεί να του βάλει δύσκολα. Τα Τρίκαλα έχουν ελάχιστες ελπίδες εισόδου στα πλέι οφ, αλλά ξεγελιούνται όσοι πιστεύουν ότι δεν θα παίξει… κανονικά σήμερα στο Παλέ.

 

To Top