Κόροιβος για την wild card: «Είδαμε ομάδες να ανεβαίνουν και να εξαφανίζονται»

Ανακοίνωση με αρκετά αιχμηρό ύφος εξέδωσε ο Κόροιβος μετά την απόφαση να δοθεί στον Ερμή Αγιάς κι όχι στην ομάδα της Αμαλιάδας η wild card για τη χηρεύουσα θέση στην Basket League. 

Η ανακοίνωση του Κοροίβου:

Τελικά ο Κόροιβος την σεζόν 2019-20 θα αγωνιστεί στην Α2’Εθνική κατηγορία, αφού έτσι έκρινε η επιτροπή δίνοντας την wild card στην ομάδα της Αγυιάς Λάρισας. Είναι μια απόφαση την οποία δεχόμαστε και προχωράμε παρακάτω ως σύλλογος προκειμένου να δημιουργήσουμε μια ομάδα στην Α2’ Εθνική αντάξια της ιστορίας μας. Σε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής ,κρατήσαμε χαμηλούς τόνους σε όλα αυτά που διαβάζαμε από τα παπαγαλάκια της κίτρινης δημοσιογραφίας, τα οποία προσπαθούσαν να εξισώσουν την διαδρομή του Κοροίβου επί 12 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες (με 4 χρονιές την Α1) με την διαδρομή της αντίπαλης διεκδικήτριας ομάδας των 4 χρόνων. Δεν είναι έτσι όμως κύριοι, διότι στα 12 χρόνια αυτά ,γίναμε μάρτυρες 6-7 σωματείων που αγωνίστηκαν στην Α1 και εξαφανίστηκαν από τον μπασκετικό χάρτη για τα οποία κάποιος Πρόεδρος παρήγαγε υγεία για όλους ,μέχρι που αποφάσισε να σταματήσει την αιμοδοσία. Κανείς δεν ασχολείται με το φαινόμενο, μόνο στην υγεία των κορόιδων .Που είναι κύριοι σήμερα η Κηφισιά,ο ΚΑΟΔ ,τα Τρίκαλα η Κύμη η Δόξα Λευκάδας ,Χολαργός κ.λ.π, παλαιότερα Μαρούσι, Μακεδονικός, Πανελλήνιος κ.λ.π.

Η λογική ομάδων του προέδρου λεφτά ,αρκεί να πληρώνει, και πλήρης αδιαφορία για το μέλλον του σωματείου ,χωρίς όραμα ,πλάνο και φαντασία και το κυριότερο χωρίς κόσμο στο γήπεδο, είναι αποκρουστικό, αναχρονιστικό και ανήθικο για το Ελληνικό μπάσκετ. Πάνω από όλα κύριοι είναι τα σωματεία ,διότι αυτά δίνουν οξυγόνο στο άθλημα, οι εφήμερες καταστάσεις έχουν κοντά πόδια και κερδίζουν μόνο λίγοι και συγκεκριμένοι. Γιαυτό μεγαλύτερο σεβασμό στον Κόροιβο ο οποίος δεν είναι ούτε κομήτης ,ούτε διαλύθηκε όταν έπεσε από τα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά ούτε μοίρασε ποτέ μεροκάματα για δημόσιες σχέσεις. Είμαστε αυτοί που είμαστε διότι έχουμε άποψη για το μπάσκετ ,τον χώρο και τους ανθρώπους του και θα επανέλθουμε σύντομα στην κορυφή όχι για τα καλά λόγια κάποιων αλλά γιατί θα το αξίζουμε πραγματικά.

Τέλος ευχόμαστε στην ομάδα της Αγυιάς, πραγματικά να επιτύχει στο εγχείρημα της ,διότι το μπάσκετ έχει ανάγκη την περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

To Top