Κόστνερ: “Είμαι θετικός να αναλάβω”

Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τον Άρη δήλωσε ο Γκούντερ Κόστνερ, ο οποίος ίσως και στη διάρκεια της ημέρας δώσει την οριστική του απάντηση!

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε στο sport24.gr:

Καλησπέρα κ. Κόστνερ. Είναι αλήθεια ότι είχατε χθες στην Θεσσαλονίκη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης για να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία του Άρη.

“Ναι είναι αλήθεια. Ήρθα στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής και χθες ήμουνα μέχρι το απόγευμα όταν αφού συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Άρη στην συνέχεια επέστρεψα στην Γερμανία”.

Πως έγινε η επαφή;

“Όλά έγιναν πολύ γρήγορα και είπαμε πως θα ήταν το καλύτερο να ταξιδέψω στην Θεσσαλονίκη για να γνωρίσω και τους ανθρώπους της ομάδας από κοντά αλλά και τις εγκαταστάσεις της. Όπως και έγινε”.

Τι εννοείτε; Ότι βρεθήκατε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και εκτός Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου όπου προπονείται η ομάδα του Άρη.

“Ναι. Αυτό ακριβώς. Πήρα μία γεύση από την έδρα του Άρη όπου γνωρίζω πως η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική όταν στις κερκίδες του βρίσκονται οι θερμοί φίλαθλοί του που αποτελούνε δύναμη της ομάδας. Όπως και στο προπονητικό κέντρο όπου εξαιτίας του ότι η ομάδα δεν είχε προπόνηση δεν απέκτησα πλήρη εικόνα αλλά ξέρω που είναι αν θα ξαναέρθω”.

Θα ξαναέρθετε;

“Θα φανεί. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλά και από την ομάδα. Συζητήσαμε χθες και είπαμε σήμερα να ξαναμιλήσουμε ακόμη πιο ήρεμα για να δούμε τι θα γίνει”.

Σήμερα μιλήσατε με τον πρόεδρο της ομάδας;

“Όχι ακόμη. Θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ώρες”.

Και τι θα του πείτε;

Το σωστό είναι να το πω πρώτα σε εκείνον που δεν σας κρύβω ότι με κέρδισε μέσα από την πρώτη μας γνωριμία. Σέβομαι τον Άρη και τον ίδιο για το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε. Μου εξήγησε την λογική της προσπάθειας που καταβάλει και ότι ήταν πρόεδρος της ομάδας και πάλι στο παρελθόν. Ακόμη συζητήσαμε και για το ξεκίνημα της ομάδας του Άρη στο πρωτάθλημα όπου έχει τρεις ήττες και είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμό”.

Είναι κάτι που σας προβληματίζει;

“Καθόλου. Είναι κάτι που το αντιμετώπισα και πέρσι στην Βόλφσμπουργκ όταν μου ζητήθηκε να διαδεχτώ τον Φέλιξ Μάγκατ και τα καταφέραμε”.

Ο Άρης πρόκειται για μία νέα ομάδα με τον κόσμο του να είναι συνεχώς στο πλευρό της και να περιμένει άμεσα τα θετικά αποτελέσματα.

“Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων θέλουνε η ομάδα τους να κερδίζει. Έτσι και του Άρη και τους καταλαβαίνω απόλυτα. Αν λοιπόν συμφωνήσουμε και αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να δουλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να κολλήσουμε όλες τις δυνάμεις του Άρη”.

Ακόμη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα μεγαλύτερο των 24 ετών

“Δεν με φοβίζει. Υλικό υπάρχει και όπως είπα αυτό που πρώτα από όλα θα πρέπει να γίνει είναι αν αναλάβω την τεχνική ηγεσία του Άρη να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και όλα θα πάνε καλά”.

Είναι αλήθεια ότι αν πείτε το ναι βοηθός σας θα είναι ο Γιάννης Αμανατίδης και για αυτό ήταν παρών στην χθεσινή σας συνάντηση που είχατε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης;

“Ναι. Ο Γιάννης ήταν παρών. Τον γνωρίζω από την θητεία του ως ποδοσφαιριστής στην Γερμανία και θεωρώ ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται. Μακάρι να μπορούσα να τον έχω στον Άρη υπό τις οδηγίες μου αλλά αν έρθω θα τον έχω στο πλευρό μου. Έχει πολύ καλό χαρακτήρα, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει από την πλευρά του με την εμπειρία του”.

Δείχνετε θετικός στην προοπτική να δουλέψετε εκτός Γερμανίας για πρώτη φορά στην καριέρα σας.

“Γιατί όχι; Ποτέ δεν είναι αργά”.

Οπότε είστε έτοιμος να πείτε το ναι.

“Θα το δούμε σε λίγες ώρες. Όπως είπα έχω δημιουργήσει θετική εντύπωση για τον Άρη και είμαι θετικός”.

Αν πείτε το ναι θα επιστρέψετε αύριο στην Θεσσαλονίκη για να πιάσετε δουλειά;

“Όχι αύριο γιατί θα πρέπει να διευθετήσω κάποιες υποχρεώσεις μου αλλά στην περίπτωση που όλα πάνε καλά θα είμαι και πάλι στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη”.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

“Εγώ ευχαριστώ”.

 

To Top