ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κύζας τέλος: Δεν “άντεξε” τον… υποβιβασμό στη Football League

Με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣ Δράμας, ο Γ. Κύζας γνωστοποιεί την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του ως εν ενεργεία διαιτητής, λόγω του υποβιβασμού του στον πίνακα διαιτητών Football League.

Η επιστολή του Κύζα αναφέρει αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνω ότι αποσύρομαι από την ενεργό δράση. Διανύοντας το 37ο έτος της ηλικίας μου η μη επιλογή μου στον πίνακα διαιτητών Super League μετά από πέντε συναπτά έτη, εκ των οποίων τα δύο τελευταία ως διεθνής διαιτητής, με οδηγεί, στο προφανές, να μην αποδεχθώ την κατάταξή μου στον πίνακα διαιτητών δεύτερης κατηγορίας και να ορίσω έτσι το τέλος της δεκαοχτάχρονης πορείας μου στον χώρο».

Αρχή του τέλους για την καριέρα του Κύζα αποτέλεσε ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Διαβάστε το σχετικό θέμα από το SoccerPlus.gr:

Την αμέσως επόμενη ημέρα διέρρευσε από πηγές προσκείμενες στην ΚΕΔ ότι «ότι όχι μόνο ήταν κατώτερη των περιστάσεων αλλά αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους διαιτητές. Ως εκ τούτου οι συνέπειες σε βάρος του Κύζα θα είναι σκληρές, αφού τέτοια διαιτητικά φαινόμενα δεν χωρούν στους πίνακες της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Η ΚΕΔ κράτησε την «υπόσχεσή» της και τον έθεσε εκτός πινάκων διαiτητών Super League στη μεγάλη εκκαθάριση του περασμένου Αυγούστου.

Η ΕΠΣ Δράμας, στην οποία ανήκει ο Κύζας, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή με δήλωση του προέδρου της Γ. Χατζησαρόγλου.

Ο Κύζας τοποθετήθηκε, όπως και άλλοι κομμένοι από τον πίνακα της Super League διαιτητές, στον πίνακα διαιτητών Football League, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε αντιδράσει και στον ορισμό και στη διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό κυπέλλου, ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα.

Τελικά ο Κύζας, προτίμησε να αποχωρήσει, γνωρίζοντας ότι χάνει τη θέση του διεθνούς διαιτητή, παρά να συνεχίσει συνολικά υποβιβασμένος.

To Top