ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κύκλοι της ΕΟΚ αναφέρουν: “Θα κάνουμε αυτό που πρέπει…”

Η εκτελεστική επιτροπή της FIBA κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τις προειδοποιήσεις της. Το μήνυμα που έχει σταλεί και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης είναι πως όποια χώρα δεν… συμμορφώσει τις ομάδες που συμφώνησαν να παίξουν στο Eurocup, τότε ή θα πρέπει να τις αποβάλει από τις εγχώριες διοργανώσεις, είτε θα επιβληθεί αποκλεισμός των εθνικών ομάδων της από τη διεθνή ομοσπονδία. 

Ήδη η σερβική ομοσπονδία αποφάσισε να αποβάλει την Παρτιζάν, ενώ αντίστοιχα μηνύματα υπάρχουν από ομοσπονδίες όπως η ιταλική προς ομάδες που επέλεξαν το Eurocup (Ρέτζιο Εμίλια, Τρέντο, Σάσαρι), η ισπανική, η ρωσική και θα υπάρξει συνέχεια.

Σε αντίστοιχο δίλημμα βρίσκεται και το ελληνικό μπάσκετ όσον αφορά στην περίπτωση της ΑΕΚ. Η διοίκηση της ΚΑΕ δεν δείχνει καμία διάθεση να πάρει πίσω την απόφασή της να παίξει στο Eurocup και το μπαλάκι περνά στα αρμόδια όργανα. Στην ΕΟΚ ασφαλώς και δεν επιθυμούν να αποβληθεί μια ομάδα από τις εγχώριες διοργανώσεις, πόσω μάλλον του μεγέθους της ΑΕΚ, ωστόσο σημειώνουν πως «… θα κάνουμε αυτό που πρέπει» αφήνοντας να εννοηθεί πως αν δεν μπορεί να βρεθεί μια άλλη λύση, δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις εθνικές ομάδες.

Ήδη ενημέρωσαν τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή, που δήλωσε αναρμόδιος (αλλά παρ’ όλα αυτά δέχτηκε να συναντηθεί με τον Μάκη Αγγελόπουλο) και τον ΕΣΑΚΕ, καθώς η απόφαση αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο και τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ενώ σύντομα θα σταλεί και η απάντηση στη FIBA.

Πάντως το θέμα δεν είναι τόσο απλό… Η Ευρωλίγκα (που διοργανώνει το Eurocup) θα στηρίξει όσες ομάδες τυχόν αποβληθούν στην προσφυγή τους στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ το ζήτημα ίσως πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις την επόμενη σεζόν, καθώς η FIBA φέρεται διατεθειμένη να προσβάλει και τις δεκαετείς συμφωνίες με έντεκα ομάδες που έχει κάνει η ECA (εταιρεία που ελέγχει Ευρωλίγκα και Eurocup) και να απειλήσει με αντίστοιχες κυρώσεις.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top