ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

To Κύμη-Άρης με την γλώσσα των αριθμών

Για την 3η μεταξύ τους αναμέτρηση στη Stoiximan.gr Basket League ετοιμάζονται Κύμη και Άρης. Η ομάδα του Άρη έκανε στην προηγούμενη σεζόν το 2/2, αν και στο ματς της Εύβοιας χρειάστηκε την παράταση για να τα καταφέρει.

Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στην αυριανή συνάντηση:

Ήταν προς το φινάλε της κανονικής περιόδου (23η αγωνιστική), στις 25 Μαρτίου όταν επιβλήθηκε της αντιπάλου του με 80-77 στηριζόμενος στην τετράδα Κάμινγκς (17 πόντοι), Γιάνκοβιτς (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Καββαδά (εννιά πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Ξανθόπουλου (12 πόντοι, πέντε ριμπάουντ, πέντε ασίστ). Για την Κύμη ο Τσούπκοβιτς είχε 14, ο Τουτζιαράκης 13 πόντους και ο Σταμάτης 12 με έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Ο Άρης είχε προηγηθεί στο ημίχρονο με 35-25 χάρη στο επιμέρους 22-5 της 2ης περιόδου όμως η Κύμη γύρισε στο παιχνίδι που πήγε στο επιπλέον πεντάλεπτο με δύο βολές του Κάμινγκς στα 16΄΄ (71-71).

ΚΥΜΗ

 Τα σερί

 *Από δύο συνεχόμενες, εκτός έδρας νίκες που ήταν και οι πρώτες της στη Stoiximan.gr Basket League προέρχεται η Κύμη.

*Σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ έφτασε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ο Γκάρι ΜακΓκί.

*Τουλάχιστον δύο βολές σε καθένα από τα οχτώ παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, εκτέλεσε ο Λένζελ Σμιθ.

 Τα ρεκόρ

 *Με μία τάπα ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης θα μπει στην πρώτη 20άδα των κορυφαίων μπλοκέρ της Stoiximan.gr Basket League, «πιάνοντας» στην 20ή θέση και στις 151 τον Δημήτρη Παπανικολάου.

*12 πόντους μακριά από τους 300 στην κατηγορία είναι Γκάρι ΜακΓκί ενώ 16 χρειάζεται ο Άγγελος Τσαγκάρακης.

*Με τρεις ασίστ ο Νίκος Μπάρλος θα φτάσει τις 300 στην καριέρα του στην κατηγορία.

ΑΡΗΣ

 Τα σερί

 *Τρία συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον τρία επιθετικά ριμπάουντ μετράει ο Κιθ Μπένσον.

*Μία ασίστ αλλά και ένα τουλάχιστον λάθος σε καθένα από τα οχτώ ως τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

*Ο Γιάννης Αθηναίου έχει συμπληρώσει πέντε διαδοχικούς αγώνες με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο ενώ είχε και στους οχτώ της φετινής Stoiximan.gr Basket League από μία τουλάχιστον ασίστ.

 Τα ρεκόρ

*Με το 325ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα «πιάσει» στην 33η θέση της σχετικής λίστας (από το 1992) τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

*Ένα ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Σπύρο Μούρτο προκειμένου να γίνει ο 5ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Προς το παρόν μοιράζεται τη συγκεκριμένη θέση με τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ και τον Χοσέ Ορτίθ έχοντας από 481.

*Έξι ασίστ χωρίζουν τον Γιάννη Αθηναίου από τις 100 με τη φανέλα του Άρη, επίτευγμα στο οποίο έχουν φτάσει μόνο 22 παίκτες στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

To Top