ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κύμη: Από “σκορποχώρι” έγινε ομάδα με αρχές και προσανατολισμό

Η Κύμη που αντιμετώπισε ο Άρης στον προημιτελικό κυπέλλου δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που θα παρουσιαστεί σήμερα στο Nick Galis Hall.

Οι νεοφώτιστοι αντικατέστησαν τους άπειρους Αμερικανούς Τζουάνια Γκριν και Μούσα Αμπντούλ Αλίμ με τους έμπειρους – και σκληρούς παίκτες – από το ελληνικό πρωτάθλημα, Όγκο Αντεγκμπόγιε και Τσαβντάρ Κοστόφ, έφεραν στο τεχνικό επιτελείο τον Θωμά Νίκου, πρώην συνεργάτη του Δημήτρη Πρίφτη και άλλαξαν πρόσωπο, χαρακτήρα και… συνήθειες.

Η Κύμη έχει τρεις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, έχοντας κερδίσει εύκολα στην έδρα της τα Τρίκαλα, το Ρέθυμνο και τον ΠΑΟΚ. Πλέον δεν είναι ομάδα “σκορποχώρι”, όπως είχε παρουσιαστεί στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά μια ομάδα που έχει αρχές, που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο.

Οι δύο μεταγραφές “έδεσαν” άμεσα με τους Ελ Αμίν, Μόργκαν και Τσούπκοβιτς και δημιούργησαν μια πεντάδα ιδιαίτερα σκληροτράχηλη. Βοηθητικοί παίκτες είναι οι Πάλμπλαντ (με καλό μακρινό σουτ), Σταμάτης, Τουτζιαράκης και Σιγκούνας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον Άρη, αν βέβαια παρουσιαστεί σοβαρός και συγκεντρωμένος ο Άρης…

Η στατιστική εικόνα της Κύμης στις πρώτες 9 αγωνιστικές

kymi_stats_2016-17_9th_day

To Top