Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίσεις στα πέναλτι για Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλωνα Καλαμαριάς

Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλων Πόντου πήραν το εισιτήριο για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας στα πέναλτι των Απόλλωνα Λάρισας, ΟΦ Ιεράπετρας και Αναγέννησης Καρδίτσας αντίστοιχα.

Ο Άγιος Νικόλαος επικράτησε με 2-0 της Νίκης Βόλου και εξασφάλισε το εισιτήριο για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα άλλα τρία σημερινά ματς της 4ης φάσης οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με την Καλλιθέα, την Κηφισιά και τον Απόλλωνα Πόντου να πανηγυρίζουν προκρίσεις.

Απόλλων Λάρισας – Καλλιθέα 2-2 (5-6 στα πέναλτι)
Ένα «γεμάτο» ματς πρόσφεραν Απόλλων Λάρισας και Καλλιθέα στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκρισης μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια έληξε στο 2-2.

Η Καλλιθέα μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπέδουχους χάρη στο γκολ του Αντονί Μουνιέ στο 12ο λεπτό, το οποίο έδωσε προβάδισμα αλλά όχι και… ψυχραιμία στην ομάδα του. Οι Λαρισαίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αυτός μετουσιώθηκε και σε ισοφάριση χάρη στον Αντρέα Σταμάτη στο 26′. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα της Καλλιθέας να μην μπαίνει στο δεύτερο μέρος όπως μπήκε στο πρώτο. Αντιθέτως, είδε τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος στο χορτάρι και ο Σιατραβάνης ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 56′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν μία σημαντική πρόκριση, ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να στείλει το ματς στην παρατάση μέσω του τελικού 2-2 στο 90+4′. Στον έξτρα χρόνο δεν άλλαξε τίποτα απολύτως και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους από το σημείο του πέναλτι. Εκεί η Καλλιθέα ήταν πιο ψύχραιμη και με 5-6 πήρε μία μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

ΟΦ Ιεράπετρας – Κηφισιά 0-0 (2-4 στα πέναλτι)
Στην Κρήτη η Κηφισιά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση. Η πρόκριση κρίθηκε τελικά στα πέναλτι, με την Κηφισιά να επικρατεί με 2-4 και να παίρνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Πόντου 0-0 (4-5 στα πέναλτι)
Στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο Απόλλων Πόντου πήρε και αυτός την πρόκριση στην 5η φάση του θεσμού στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Αναγέννηση. Παρότι η ομάδα της Καρδίτσας είχε το πάνω χέρι στο ματς και πίεσε πολύ στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το 0-0. Έτσι το εισιτήριο κρίθηκε στα πέναλτι με τον Απόλλωνα Πόντου να επικρατεί με 4-5 και να πανηγυρίζει την πρόκριση.

To Top