Κύπρος: Άντεξε με δέκα παίκτες από το 4’ και σήκωσε το Κύπελλο στα πέναλτι η Ομόνοια!

Κυπελλούχος Κύπρου για 15η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ομόνοια, η οποία, παρά το γεγονός πως έπιζε με παίκτη λιγότερο από το 4ο λεπτό του τελικού, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικότατου Εθνικού Άχνας στο «ΓΣΠ», επικρατώντας με 5-4 στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση)!

Έτσι, η Ομόνοια έκλεισε θέση για τα πλέι οφ του Europa League της επόμενης σεζόν, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την παρουσία της στη φάση των ομίλων του Conference League!

Εκρηκτικό το ξεκίνημα του τελικού, με την Ομόνοια να μένει με παίκτη λιγότερο από το τέταρτο κιόλας λεπτό, αφού ο Σέχου ανέτρεψε τον Βοϊτκόφσκι όντας ο τελευταίος αμυντικός και ο Ιταλός διαιτητής, Μάρκο Ντι Μπέλο, τον απέβαλλε μετά από εισήγηση του VAR.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Εθνικός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε μεγάλα ποσοστά κατοχής, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο 31’, όταν ο Άμπραχαμ έστειλε την μπάλα ψηλά από πολύ πλεονεκτική θέση. Η Ομόνοια απάντησε στο 38’ με την κεφαλιά του Χούμποτσαν να περνάει λίγο άουτ.

Μονόλογος του Εθνικού το δεύτερο ημίχρονο, απείλησε τόσο στο 47’, με τον Φαμπιάνο να μπλοκάρει σουτ του Ιωάννου, όσο και στο 78’, με τον Χουντόμπιακ να σουτάρει στην κίνηση και τον Μπασιρού να διώχνει σε κόρνερ με κρίσιμη επέμβαση. Στο 87’ η Ομόνοια λίγο έλειψε να… κλέψει το ματς στα τελευταία λεπτά, αλλά ο γκολκίπερ Χριστοδούλου είχε απάντηση κόντρα σε Τσέποβιτς και Κακουλλή!

Γκολ δεν είδαμε ούτε στην ημίωρη παράταση, με τον Εθνικό να χάνει δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες, με τον Πηλέα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με μακρινή εκτέλεση φάουλ στο 92’, ενώ στο 116’ κανένας εκ των Ντόλεζαλ και Ηλία δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Πηλέα.

Τελικά, ο Κυπελλούχος αναδείχθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η Ομόνοια με πρωταγωνιστή τον Φαμπιάνο, ο οποίος απέκρουσε τις προσπάθειες των Ζάκπα και Περατικού, επικράτησε με 5-4 και κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο!

To Top