Κύπρος: Νέος προπονητής ο Κετσπάγια, ντεμπούτο με την Ελλάδα

Ο Γεωργιανός τεχνικός θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Κύπρου, αφού θα διαδεχθεί τον Νίκο Κωστένογλου, που έλυσε κοινή συναινέσει την συνεργασία του. Μάλιστα ο 54χρονος κόουτς θα κάνει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια θα αναλάβει για δεύτερη φορά στην καριέρα του εθνική ομάδα, αφού συμφώνησε σε όλα με τους ιθύνοντες της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για τον πάγκο της οποίας ήταν το μεγάλο φαβορί. Η πρώτη φορά ήταν όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πατρίδας του Γεωργίας για μία πενταετία (2009-2014).

Ο Γεωργιανός προπονητής θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο της νέας του ομάδας στις 24/09 (21:45), οπότε η Κύπρος αντιμετωπίζει την Ελλάδα εντός έδρας για την 5η αγωνιστική του Nations League. Μία ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, αφού η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχει συνδεθεί ιδιαίτερα τόσο η ποδοσφαιρική του (έπαιξε στην ΑΕΚ την περίοδο 1994-1997) όσο και η προπονητική του καριέρα, αφού έκατσε στους πάγκους του Ολυμπιακού (2009) και της ΑΕΚ (2016).

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν ελεύθερος, αφού έληξε πριν λίγες μέρες το συμβόλαιό του με την Ανόρθωση, στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρισκόταν από τον Ιούλιο του 2019.

To Top