«Κύριε Φαν Μπάστεν, καλείστε να καταβάλετε 32,8 εκατ. ευρώ»!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Μάρκο Φαν Μπάστεν στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Φτάνει».

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που είδαν ποτέ τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, όμως, υποχρεώθηκε να σταματήσει πολύ νωρίς το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμών στον αστράγαλο. Και, κάπου εκεί, άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα.

Στο νέο του βιβλίο «Φτάνει», ο Ολλανδός άλλοτε σούπερ σταρ των Άγιαξ και Μίλαν, ο οποίος στην αυτοβιογραφία του «Ευάλωτος, η ιστορία μου» αποκάλυπτε τα προβλήματα που είχε ακόμα και για να περπατήσει, αναφέρεται τώρα στους τεράστιους οικονομικούς μπελάδες του.

Το 1999, επένδυσε 20 εκατομμύρια ευρώ σε μια ολλανδική τράπεζα. Το 2022, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτά είχαν γίνει 13, ρίσκαρε, και πλήρωσε πολύ ακριβά το ρίσκο του. Το 2001, η Εφορία απαίτησε να της καταβάλει… 32,8 εκατομμύρια ευρώ!

Ο τρεις φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» (1988, 1989 και 1992) βρέθηκε στα πρόθυρα της απόλυτης χρεοκοπίας, ύστερα από πρόστιμο της τάξεως του 100% συν τόκους. «Έχετε δει τον Λύκο της Γουόλ Στριτ; Αργότερα κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν σαν εκείνη την ταινία» αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ο Φαν Μπάστεν, ο οποίος κατάφερε εντέλει να σταθεί στα (ευάλωτα) πόδια του.

To Top