Κώτσιρας: “Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι” (video)

Τα κακώς κείμενα των τελευταίων αγώνων παραδέχθηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κώτσιρας. Ο Έλληνας αμυντικός εξέφρασε την πίστη του στη δουλειά που γίνεται και την ελπίδα του για καλύτερη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε για την ήττα από τον Άρη και την επόμενη μέρα:

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να πάρει κάτι από το παιχνίδι: “Ασφαλώς θα έπρεπε να πάρουμε κάτι. Νομίζω ότι η εικόνα μας δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί την ήττα. Δυστυχώς δεχτήκαμε ένα γκολ νωρίς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, είχαμε κάποιες ευκαιρίες όχι και τόσο κλασικές από τις οποίες θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι, όμως δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε γιατί την Κυριακή έχει πάλι παιχνίδι”.

Για τις δύο ήττες που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους: “Νομίζω ότι σήμερα μπήκαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με το παιχνίδι με τα Γιάννινα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, πιέσαμε τον αντίπαλο, κλέψαμε μπάλες, δεν τον αφήσαμε να κάνει το παιχνίδι του. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός, ίσως έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής του Άρη, εμείς προσπαθήσαμε, τα δώσαμε όλα, δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά, δεν καταθέτουμε τα όπλα γιατί έχουμε παιχνίδι σε τέσσερις ημέρες. Πρέπει να φανούμε έτοιμοι και να πάρουμε τη νίκη”.

Για το αν είναι θέμα χρόνου για να εμφανιστεί καλύτερος ο Παναθηναϊκός και ειδικά τα τελευταία αποκτήματα: “Ασφαλώς και χρειάζονται χρόνο τα νέα παιδιά αλλά και γενικότερα όλοι οι νέοι παίκτες. Υπάρχει νέος προπονητής, διαφορετική φιλοσοφία, όλα αυτά δεν γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Όπως ξέρετε η χημεία και η ομοιογένεια παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα. Όπως είπα και την πρώτη αγωνιστική το 4-0 της πρεμιέρας ήταν μαγική εικόνα και σίγουρα έκρυψε κάποια αγωνιστικά προβλήματα μας. Παρόλα αυτά θα δουλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι και να πάρουμε τα αποτελέσματα που αξίζουν στην ομάδα”.

Για το πως βρήκε τα πράγματα στην ομάδα: “Σίγουρα παιχνίδι με το παιχνίδι προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο, το θετικό είναι ότι ξέρω το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό με βοηθάει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι μετά από κάποια παιχνίδια θα εμφανίζομαι καλύτερος και θα βοηθάω περισσότερο την ομάδα”.

Για τους έξι Έλληνες με τους οποίους ξεκίνησε σήμερα ο Παναθηναϊκός: “Είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές ομάδες να στηρίζουν τους Έλληνες παίκτες, ειδικά αυτούς από τις ακαδημίες τους. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως οι ξένοι παίκτες που έρχονται πρέπει να είναι καλύτεροι και να προσφέρουν περισσότερα από τους Έλληνες, αλλιώς θα πρέπει να αγωνίζονται τα παιδιά που είναι από την Ελλάδα. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που βοηθά τα νέα Ελληνόπουλα να μπουν σιγά σιγά στο χώρο του ποδοσφαίρου και να αναδειχτούν μέσω της ομάδας”.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: “Εγώ φέτος ήρθα στην ομάδα, ξέρω ότι ο κόσμος είναι στενοχωρημένος αφού η ομάδα είναι πολλά χρόνια μακριά από τους τίτλους και δεν πρωταγωνιστεί. Νομίζω όμως πως με υπομονή θα δουν ωραία πράγματα και η ομάδα θα μπορέσει εκτός από καλό ποδόσφαιρο να πάρει και τα αποτελέσματα και ο κόσμος χαρές, γιατί ξέρω πως το… μία κρύο μία ζέστη δεν είναι ό,τι καλύτερο. Νομίζω όμως ότι πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, γίνεται κάτι καλό φέτος και να είναι ο κόσμος κοντά στην ομάδα παρόλα τα κακά αποτελέσματα που έχουν έρθει στο ξεκίνημα. Τους θέλουμε μαζι μας για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση”.

To Top