ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κ. Βεργίνης: “Νιώθεις δέος όταν παίζεις στο Παλέ! Το φιλότιμο των Ελλήνων έβαλε πλάτη”

Ο αδερφός του Δημήτρη Βεργίνη, Κωνσταντίνος, μετά από μια πλούσια καριέρα, κατά κύριο λόγο στο Ανατόλια πλέον βρίσκεται στις τάξεις της ομάδας +35 ετών του Άρη, στην προσπάθεια της να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow 92,8:

Αρχικά για το αν μετά την φανέλα της ομάδας +35 του Άρη θα… φορέσει και την κανονική:

Μόνο αυτήν την φανέλα μπορώ να φορέσω, της άλλης της ομάδας είναι… δύσκολο.

Βέβαια να με θέλουν παίρνουμε άνετα το leter of clearence μου και θα κάνουμε δίδυμο με τον Δημήτρη, έχει γίνει και στο παρελθόν. Βέβαια… λένε ότι εγώ είμαι λίγο καλύτερος (γέλια).

Για το τι σημαίνει το να φοράει την φανέλα του Άρη:

Είναι τιμή μου που φοράω αυτήν την φανέλα, έχω συμπαίκτες που έχουν τιμήσει την φανέλα του Άρη όπως ο Ηλιάδης, ο Ραίσεβιτς, ο Χρυσανθόπουλος και θέλουμε πολύ να κάνουμε το back to back.

Για το αν μπορεί ο Άρης να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο:

Είναι εφικτό, είναι πολύ καλή η ομάδα και α έρθουν και τα άλλα παιδιά. Θα είναι και 2-3 ακόμα καλές ομάδες, θα γίνουν ωραία παιχνίδια.

Για το αν η ομάδα θα μπορούσε να σταθεί σε κάποια επαγγελματική κατηγορία, όπως Β’ ή Γ’ Εθνική:

Σίγουρα θα μπορούσε να σταθεί, έχουμε τον Σωτήρη Καραποστόλου που αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική και ήταν ο δεύτερος σκόρερ με την ομάδα του Ανατόλια.

Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Άρης:

Όλοι ξεκινήσαμε το μπάσκετ λόγο Άρη, Γκάλη, Γιαννάκη και των υπολοίπων. Η ομάδα περνάει δυσκολίες, γίνεται μια προσπάθεια από τον κ.Γουλιέλμο και από όλο το υπόλοιπο σταφ, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Θα χρειαστεί και η στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος βέβαια όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την ομάδα, αλλά πρέπει να δει και κάτι ανταγωνιστικό.

Πιστεύω ότι όσο γίνονται βήματα προς τα μπροστά ο κόσμος θα στηρίξει.

Για τα όσα του είπε ο Δημήτρης Βεργίνης για την χρονιά:

Στην αρχή τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα. Ήταν και αυτός στεναχωρημένος και απογοητευμένος, όμως επειδή ήταν σε μια ομάδα με τέτοια ιστορία δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από το να δουλέψουν, να προσπαθήσουν και να ξεπεράσουν την κρίση που είχαν.

Όταν παίζει στην αρχή, ξεκινάς με κάποιες προοπτικές και δεν σου βγαίνουν επηρεάζει την ομάδα, αλλά ήξεραν ότι έπρεπε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο.

Για τα όσα προσφέρει ο Ελληνικός κορμός της ομάδας:

Πάντα σε μια ομάδα οι Έλληνες αποτελούν τον βασικό κορμό. Ίσως το γνωρίζουν και κάποιοι Αμερικάνοι, κοινοτικοί αλλά δεν μπορούν να το νιώσουν όπως οι Έλληνες.

Οι Έλληνες προσπαθούν και να βάλουν πλάτη, αλλά και να επηρεάσουν τους ξένους, τους συναδέλφους τους.

Για το ότι αν ο Δημήτρης Βεργίνης έχει χάσει χρήματα για να βοηθήσει τον Άρη:

Ξέρω ότι την αγαπάει την ομάδα και ότι θέλει το καλύτερο. Έχει κάνει ρυθμίσεις, δεν ξέρω πως πηγαίνουν αυτές.

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου:

Ο Χάρης τα κανονίζει όλα, είναι πρόεδρος, προπονητής και μας προσέχει όσο καλύτερα γίνεται. Στην αρχή είχε ένα άγχος, μετά όμως ακολουθήσαμε τις συμβουλές του, οι οποίες ήταν να… σουτάρουμε πολύ.

Για το πως είναι να αγωνίζεσαι στο Παλέ:

Είναι μεγάλη εμπειρία. Έχω παίξει και άλλες φορές. Ακόμη και στο επίπεδο των βετεράνων υπάρχει ο νόμος του Παλέ. Όταν αναλογίζεσαι που παίζεις, σε ποιο καλάθι σουτάρεις και σε ποιον πάγκο κάθεσαι νιώθεις δέος.

To Top